• Vertrouwenscontactpersonen sv Bon Boys

  Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

  Bon Boys beschikt over twee vertrouwenscontactpersonen. Dit zijn Chantal Geerdink en Xander van Pelt.

  Bon Boys vindt het belangrijk, dat iedereen recht heeft op een sociale veilige en integere plek binnen de club. Dit geldt voor iedereen; dus alle leden, trainers, vrijwilligers, ouders, etc.

  Als er tijdens het trainen of voetballen of rondom een training of wedstrijd iets is gebeurd waarover je in vertrouwen met iemand wilt praten, dan kun je bij onze vertrouwenscontactpersonen terecht.

  Zij zijn er voor je op de volgende gebieden:

  • Agressie & geweld
  • (Sexuele) intimidatie
  • Discriminatie
  • Pesten
  • Integriteitskwesties & misstanden

  Wanneer gedrag grensoverschrijdend is? De grens…, die bepaal jij!

  Je kunt contact met ze opnemen door een mail te sturen naar: vertrouwenscontactpersoon@bonboys.nl

  Zij zijn het eerste aanspreekpunt en kunnen het volgende voor jou betekenen.

  • Opvangen, begeleiden en adviseren bij de behandeling van een klacht
  • Volledig anoniem en vertrouwelijk
  • Geen stappen zonder toestemming van de melder
  • De andere partij wordt niet geïnformeerd, tenzij je dat zelf wilt
  • Ondersteunen tijdens gesprekken

   

  Zij verwijzen indien nodig naar een NOCNSF vertrouwenspersoon en/of adviseur, klacht-/tuchtcommissie van de KNVB, advocaat, politie en of andere hulpverleners en registreren meldingen van ongewenst gedrag (evt. anoniem). Zij gaan vertrouwelijk om met alles wat wordt besproken. Alleen met toestemming van de melder zal informatie met degenen met wie dat nodig is worden gedeeld. Binnen de vereniging hebben zij een neutrale positie.

   

  Chantal Geerdink

  Wie is Chantal Geerdink:

  Mijn naam is Chantal Geerdink. Ik woon in Haaksbergen, ben getrouwd met Martijn en we hebben drie kinderen. Alle drie onze jongens voetballen met heel veel plezier bij de Bon Boys. In 2022 heb ik de LIVP opleiding tot Vertrouwenspersoon gevolgd en sindsdien ben ik gecertificeerd vertrouwenspersoon. Ik vind het belangrijk, dat iedereen zich veilig voelt, zichzelf kan zijn en met veel plezier naar de voetbalclub komt. Daarom zet ik mij graag in als vertrouwenscontactpersoon voor de Bon Boys. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als HR manager.

  Xander van Pelt

  Wie is Xander van Pelt:

  Ik ben Xander van Pelt, woon in Haaksbergen en ben onlangs benoemd tot vertrouwenscontactpersoon. Naast mijn dagelijks werk ben ik ook daar vertrouwenspersoon en die ervaring zet ik graag in voor de club. Mijn zoon voetbalt bij Bon Boys, maar ikzelf ben volleyballer. Voor mijn werk ben ik veel op pad in het hele land als programmamanager voor maatschappelijke projecten en in het weekend woon ik de wedstrijden van mijn zoon zo vaak mogelijk bij. 

  Sporters

  Sporten doe je omdat je het leuk vindt. Zorg daarom dat het leuk blijft. Niet alleen voor jezelf, ook voor de andere in je team/trainingsgroep en de tegenstander. Dat zit ‘m in kleine dingen. Help je tegenstander overeind als je hem of haar omver hebt gelopen. Grote mond en klagen bij de scheidsrechter? Doe maar niet, je schiet er niks mee op. Bekijk de animatie hieronder. Dan weet je precies wat we bedoelen.

  Klik hier voor de animatie

  Trainers en coaches

  Als trainer natuurlijk wil je natuurlijk dat iedereen met plezier naar de training komt. Dat er op z’n tijd gewonnen wordt, ook leuk. Maar hoe zorg je dat het leuk is en blijft? Hoe iedereen gemotiveerd blijft en beter wordt? En hoever kan je daarin eigenlijk gaan? Soms raak je je sporters misschien aan om ze te helpen. Goed bedoeld, maar wat vindt de sporter in kwestie daar eigenlijk van? Of de ouders langs de kant. Bekijk de animatie hieronder eens. Dan weet je hoe je het leuk houdt. Voor iedereen, ook jezelf.

  Klik hier voor de animatie