• Vertrouwenscontactpersonen sv Bon Boys

  Wat doen zij ook alweer?

  Bon Boys beschikt over twee vertrouwenscontactpersonen. Dit zijn Esther Diepenmaat en Xander van Pelt. Esther is een aantal jaar vertrouwenscontactpersoon en Xander is dat nu een aantal maanden.

  Als er tijdens het trainen of voetballen of rondom een training of wedstrijd iets is gebeurd op het gebied van seksuele intimidatie, verbaal of lichamelijk geweld, bedreiging of discriminatie, waarover je in vertrouwen met iemand wilt praten, neem dan contact op met Esther en/of Xander door een mail te sturen naar: vertrouwenscontactpersoon@bonboys.nl

  Zij zijn het eerste aanspreekpunt, beantwoorden vragen over mogelijk te ondernemen stappen en kunnen daarbij ondersteunen. Zij verwijzen indien nodig naar een NOCNSF vertrouwenspersoon en/of adviseur, klacht-/tuchtcommissie van de KNVB, advocaat, politie en of andere hulpverleners en registreren meldingen van ongewenst gedrag (evt. anoniem). Zij gaan vertrouwelijk om met alles wat wordt besproken. Alleen met toestemming van de melder zal informatie met degenen met wie dat nodig is worden gedeeld. Binnen de vereniging hebben zij een neutrale positie.

  Esther Diepenmaat

  Wie is Esther Diepenmaat:

  Mijn naam is Esther Diepenmaat. Ik woon in Haaksbergen en ik ben sinds september 2008 lid van Bon Boys. Ik heb zes jaar deel uitgemaakt van het bestuur en mij daarin onder andere ingezet voor het meisjes- en damesvoetbal.

  Ik heb drie kinderen en twee bonuskinderen. Drie daarvan voetballen bij Bon Boys. Ik werk bij de gemeente Borne als juridisch beleidsadviseur. Al een aantal jaren ben ik vertrouwenscontactpersoon bij Bon Boys. In januari 2018 heb ik deelgenomen aan de scholing voor vertrouwenscontactpersoon van NOCNSF.

  Xander van Pelt

  Wie is Xander van Pelt:

  Ik ben Xander van Pelt, woon in Haaksbergen en ben onlangs benoemd tot vertrouwenscontactpersoon. Naast mijn dagelijks werk ben ik ook daar vertrouwenspersoon en die ervaring zet ik graag in voor de club. Mijn zoon voetbalt bij Bon Boys, maar ikzelf ben volleyballer. Voor mijn werk ben ik veel op pad in het hele land als programmamanager voor maatschappelijke projecten en in het weekend woon ik de wedstrijden van mijn zoon zo vaak mogelijk bij. Bijgaand een link naar een filmpje van de Gedragscodes Sport. Ook voor jou. Van NOC-NSF

  Klik hier voor het filmpje

  Sporters

  Sporten doe je omdat je het leuk vindt. Zorg daarom dat het leuk blijft. Niet alleen voor jezelf, ook voor de andere in je team/trainingsgroep en de tegenstander. Dat zit ‘m in kleine dingen. Help je tegenstander overeind als je hem of haar omver hebt gelopen. Grote mond en klagen bij de scheidsrechter? Doe maar niet, je schiet er niks mee op. Bekijk de animatie hieronder. Dan weet je precies wat we bedoelen.

  Klik hier voor de animatie

  Trainers en coaches

  Als trainer natuurlijk wil je natuurlijk dat iedereen met plezier naar de training komt. Dat er op z’n tijd gewonnen wordt, ook leuk. Maar hoe zorg je dat het leuk is en blijft? Hoe iedereen gemotiveerd blijft en beter wordt? En hoever kan je daarin eigenlijk gaan? Soms raak je je sporters misschien aan om ze te helpen. Goed bedoeld, maar wat vindt de sporter in kwestie daar eigenlijk van? Of de ouders langs de kant. Bekijk de animatie hieronder eens. Dan weet je hoe je het leuk houdt. Voor iedereen, ook jezelf.

  Klik hier voor de animatie