• Update m.b.t. het Ontmoetingspark.
 • Graag nemen we jullie mee in waar we nu staan en ook goed om nog even te benoemen waarom we een ontmoetingspark organiseren en voor wie. 

  Waarom?

  We willen, samen met jou, een omgeving realiseren waar je gewoon kunt binnenlopen, welkom bent. Een plek waar je mensen ontmoet, lacht, een praatje maakt, lekker kunt sporten, ontspannen en inspannen.

   

  Voor wie?

  Van 0 tot 80+, iedereen is welkom. We willen er ook zijn voor ‘anders getalenteerden’, er zijn immers genoeg mensen die het heerlijk vinden om weer actief te zijn, ergens onderdeel vanuit te maken, structuur en ritme te hebben.

  Wat ons betreft is het waardevol om een soortgelijke insteek ook toe te passen op Park Het Scholtenhagen. Omdat we van mening zijn dat het goed is voor de inwoners in Haaksbergen, goed is om een aantal zorgvraagstukken in te vullen en dat het bijdraagt aan dat mensen elkaar beter leren kennen, elkaar weten te vinden, samen werken en omkijken naar elkaar.

   

  Waar staan we nu?

  • De Stichting is opgericht en bestaat uit 3 bestuurders: Miriam van der Heide (basisonderwijs in Haaksbergen), Leon Klaczinsky en Gert-Jan Klanderman (SV Bon Boys):

   • Verder zijn TVV (Ge Blokvoort), Stormvogels (Ronnie Vliesz), Smallsteps (Ingrid Goudbeek), Noaberpoort (Ton Harmsen) en Richard Migchielsen (kwartiermaker) de kern van de Stichting,

  • We hebben een tweejarige samenwerking afgesloten met Uzin UTZ. Dat betekent concreet dat wij o.a. met de middelen die zij beschikbaar stelt fitness- en speeltoestellen aanleggen waar de medewerkers van Uzin UTZ, de leden van de verenigingen en mensen uit bijvoorbeeld de omliggende wijken gebruik van kunnen maken

  • 7 September hebben alle medewerkers van Uzin UTZ een sportdag op het Ontmoetingspark

  • 12 Juni zal een deel van de buitenspeeldag voor het basisonderwijs op het Ontmoetingspark plaatsvinden

  • Ook mooi om te delen is dat in mei zowel de padelbaan (TVV) als het Multi Beachcourt (Stormvogels) gereed is

   

  Wat willen we realiseren?

  • We zijn bezig om op termijn een beleef speeltuin, een wandelpad en wellicht over een aantal jaar een multifunctioneel gebouw te realiseren waar de wijk, zorg, bedrijfsleven en horeca in samenkomt

  • Concreet zijn we nu druk bezig met de realisatie van speel- en fitnesstoestellen en kun je op onderstaande film een eerste gedachtegoed van BoerPlay zien. We zitten in de verkenningsfase en BoerPlay is de eerste van drie mogelijke leveranciers die zijn idee gepresenteerd heeft

  • We realiseren ons heel goed dat, wanneer we naar een park toe gaan dat meer open en toegankelijk is, we ‘veiligheid en toezicht’ goed hebben te organiseren. Daar zijn we druk over in gesprek met de mensen van de Gemeente Haaksbergen.

   

  We zijn druk bezig om financiële middelen te vergaren uit subsidies, fondsen, provinciale- en gemeentelijke ondersteuning, bijdragen van het bedrijfsleven. Als je daarover nog suggesties of tips hebt, laat het ons weten.

   

  Ben je überhaupt geïnteresseerd om bij te dragen, je hebt een vraag, wilt een compliment geven, doe dat dan via https://ontmoetingsparkdegreune.nl.

   

  Voor zover even en we blijven je informeren.