• Update bestuur 24-3-2020
 • Beste leden, ouders, verzorgers en vrijwilligers, 

  Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Surrealistisch, onzeker, onduidelijk, onwerkelijk, etc. Iedereen heeft er zijn/haar eigen termen voor. Begin deze maand hadden we ons de huidige situatie niet kunnen voorstellen. Feit is dat we er middenin zitten en elke dag weer anders is.  

  Allereerst hoop ik dat jullie en jullie naasten gezond zijn (of weer worden) en dat het Corona-virus geen impact heeft op jullie gezondheid. Gelukkig hebben mij deze berichten nog niet bereikt. Laten we dit zo houden en ook vooral de regels opvolgen die ons terecht worden opgelegd door Den Haag en het RIVM. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid! Die moeten we nemen! Ook ik doe hiertoe een klemmend beroep op jullie, ‘respecteer de opgelegde regels en kom ze na’.  

  Tsja, ons Sportpark De Greune is leeg, heel leeg. Geen enkele ‘reuring’ en het slot erop. En dat is wennen voor ons allemaal. Geen wedstrijd, geen training, geen vrijdagmorgenploeg, geen gejuich, geen gemor, geen speelsters, geen kantine, geen leiders, geen spelers, etc. Niks van dat alles. We kunnen op dit moment niet anders en volgen de richtlijnen en de berichtgeving nauwgezet. Het voetbal ligt stil tot in ieder geval 6 april. Hoe het daarna gaat, en of het inderdaad stil ligt tot 1 juni, weten we nog niet.  

  Hoe de Corona-crisis ons financieel raakt weten we nog niet exact. Dit zal onder meer afhankelijk zijn van de periode dat er niet gevoetbald mag worden (en dus de kantine gesloten is). Bon Boys heeft vooral vaste inkomsten (en die hebben we keihard nodig) en overwegend vaste uitgaven. We begroten daarnaast conservatief. Kortom, alle verplichtingen komen we keurig na. Verenigen is samen doen en dus ook samen de gemaakte financiële afspraken nakomen.  

  Wat we wel weten is dat we achter de schermen druk bezig zijn en blijven met allerlei zaken. Het nieuwe seizoen komt er gewoon aan. De voorbereidingen daarop gaan door en alles moet er in het seizoen 2020-2021 weer staan. Leiders, trainers, teams, scheids- en grensrechters, etc. De nieuwe organisatiestructuur van onder meer de jeugd staat (steeds beter) en juist nu plukken we daar de vruchten van. Hulde aan alle betrokken die dit mogelijk maken.  

  Wat we ook weten is dat we nog verschillende openstaande actiepunten hebben. Het bestuur heeft deze in kaart en zal ze afstemmen met alle betrokkenen. Het Corona-virus moet ‘stil gaan staan’, wij als club uiteraard niet. Wij blijven druk bezig. Dat vraagt veel flexibiliteit van eenieder. Maar dit gaat ons gewoon lukken, ook dat is Bon Boys. Samen maken we onze club.  

  Tot slot wil ik benoemen dat de Haaksbergse voetbalclubs in deze onzekere tijd elkaar ook goed informeren, waar nodig elkaar adviseren en zoveel mogelijk dezelfde lijn hanteren. Samen staan we sterk en weten we meer. Ik waardeer dit enorm.

  Namens het bestuur wens ik jullie, en jullie naasten, alle gezondheid toe. Zorg goed voor elkaar, steun elkaar en blijf extra omkijken naar de mensen om je heen (ook al ken je elkaar wat minder goed). Juist nu!  

  Rood-groene groeten, 

  Gert-Jan Klanderman

  Voorzitter s.v. Bon Boys 

   

  PS: Houd onze site in de gaten voor volgende korte updates.