• Scoutingtoernooi bij v.v.d’Olde Veste in Steenwijk voor JO12-1

  • De goede resultaten van Bon Boys JO12-1 in de eerste seizoenshelft zijn niet onopgemerkt gebleven.

    Zelfs in Steenwijk volgen ze onze jongens. Verbaasd waren wij dan ook dat wij uitgenodigd werden voor het scoutingtoernooi bij v.v.d’Olde Veste. De betere teams uit het noorden van het land vormen dan onze tegenstanders.

    De eerste partij was tegen Be Quick 1887 uit Groningen. We weten niet wat ze daar in Groningen te eten krijgen maar deze kinderen waren allemaal 10 centimer langer dan onze jongens. We waren over het postuur nogal onder de indruk. De eerste 10 minuten waren onze jongens dan ook wat te voorzichtig en dat kostte ons dan ook een tegen doelpunt. Daarna kwamen we tot inzicht dat wij voetballend beter zijn en dat resulteerde dan ook in een veldoverwicht met een aantal kansen. Helaas hadden we geen geluk en kregen wij de bal er niet in. 0-1 verlies.  

    De tweede wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden begonnen wij al slapend. Na nog geen 3 minuten stonden we al met 2-0 achter. Onze jongens werden door de snelle doelpunten tegen abrupt wakker geschud. Het zand werd uit de ogen gewreven en de mouwen opgestroopt. Het spel golfde over en weer. De tegenstander kreeg nog wel enkele grote kansen, wij hadden nog wel een paar mogelijkheden maar het bleef bij 2-0 verlies.  

    De derde en laatste partij tegen GVAV Rapiditas werd met 2-1 verloren. Het ging grotendeels gelijk op maar uiteindelijk trokken wij toch aan het kortste eind. Een leerzaam en goed toernooi voor onze jongens.