• Zondag 4 september organiseerde ATC’65 een groot meidentoernooi voor de leeftijdsklassen O11,O13, O15 en O17. In de leeftijdscategorie O15 deden wij, Bon Boys MO15-1, mee in één van de 3 poules van elk 4 teams. Met inmiddels een handvol trainingen in de benen en reeds één oefenwedstrijd (een mooie 1-1 tegen Grol MO15-1) kwamen we goed beslagen ten ijs. Nou ja, ijs?
  Super lekker en warm weer was het. Uitstekend toernooiweer !


  In de poulefase troffen we allereerst NEO MO15-1. Daar zullen we vast een zware dobber aan hebben dachten we. Niets bleek minder waar, NEO werd omver geblazen in de slechts 15 beschikbare minuten. Het aandachtspunt ‘keeper is niet zo groot, schiet de bal in het dak van het doel’ was goed onthouden: 5-0 winst. Verschillende doelpuntenmakers en ook leuk was dat onze nieuwe aanvoerder Britt zich ook meteen op het scorebord liet noteren.


  Direct na de eerste wedstrijd was EMOS MO15-1 de volgende tegenstander. Vorig jaar troffen we tweemaal in een reguliere wedstrijd, toen twee maal een gelijkspel. Mocht er gegokt kunnen worden op onze wedstrijden, dan zouden bookmakers vast opnieuw gaan voor een gelijkspel. En dat werd het uiteindelijk ook, in een duel waarin er kansen waren op meer : 0-0. Vervolgens konden we even bijkomen in de schaduw van de kantine, ondertussen trots kijkend naar de voorlopige poulestand op de grote televisie. Bovenaan ! 
  De laatste poulewedstrijd was tegen ATC’65 MO15-2. Een gelijkspel zou volstaan om poulewinnaar te worden. Na een voorzichtig begin, ging al snel het gas er op. Met Demi als gastspeelster in de spits bleek ATC kansloos tegen ons: 4-0 winst.


  Super was dat na lang blessureleed Janne weer mee mocht spelen. Begonnen als keeper, maar in de poulewedstrijden was het vooral grassprietjes tellen. Hoewel Janne verteld werd dat ze in de halve finale ongetwijfeld genoeg te doen zou krijgen, was ze niet meer te houden. Voetballen ! Met Isabelle vervolgens als bekend gezicht in de goal gingen we de strijd aan met hoofdklasser ATC’65 MO15-1.


  Doordat we de bal op het middenveld aanvankelijk uitstekend rond tikten, leek ATC aardig verrastEen poeier van Nova ging rakelings over, bijna 1-0. De eerste aanval van ATC daarentegen resulteerde wel in een doelpunt, alhoewel deze wel erg gelukkig tot stand kwam. Direct daarna kwam er bij ATC meer rust in het spel en lieten de Hengelose meiden zien waarom ze twee niveaus hoger spelen dan wij. In het positiespel dat ze lieten zien werd werkelijk de volledige breedte van het veld tot de laatste millimeter benut. De afstanden die we moesten belopen werden groter en de sprintsnelheden van hun vleugelaanvallers waren ons te machtig.

  We kregen de complimenten van de coach van de tegenstander vanwege het uitstekende begin. Maar met een uiteindelijke uitslag van 0-3 was de hoofdklasser duidelijk een maatje te groot. Helaas geen finale voor ons. De strijd om de 3e plaats mochten we aangaan met Oranje Nassau MO15-1. Wederom een hoofdklasser.

  De meiden van ON vertelden terloops dat ze in hun poulefase ATC’65 MO15-1 nog geklopt hadden met 2-0. Nou, lekker dan. Een enthousiast meisje van ON reageerde met “Wat leuk, ik heb nog nooit tegen Bon Boys gevoetbald. En hebben jullie echt maar één MO15 team? Wij hebben er drie !”. Nog snel een banaan of een mueslireep naar binnen werken en daar was al weer de aftrap.


  Hoewel we wat speldenprikjes konden uitdelen, was het ON dat het spel dicteerde. De 0-1 viel uit een solo van de Femke Bol van Almelo. Als een raket vloog ze langs iedereen heen en werkte ze de bal meedogenloos achter de bij ons prima keepende Jonna. Vlak voor het einde werd het nog 0-2.


  Bon Boys bedankt ATC voor de uitstekende organisatie van het toernooi. En met een vierde plek achter de teams ATC’65 MO15-1 (winnaar), BWO MO15-1 en ON MO15-1 keerden we trots naar huisLaat de competitie maar beginnen! Zaterdag wacht Avanti W MO15-1. We hebben er zin in!