• Leerzame avond Bon Boys onder 21 jaar
 • Met 3-0 achterstaan bij rust en met 5-2 verliezen. Dat lijkt een kansloze missie voor de beloften van Bon Boys. Toch had niemand dat gevoel woensdag in de derby tegen HSC’21.
   
  De jonge ploeg uit De Veldmaat speelde een prima wedstrijd en kende een leerzame avond. Belangrijkste les: tegen deze tegenstanders worden fouten genadeloos afgestraft.

  Zo begon Bon Boys onder 21 jaar de Beltona competitie met een nederlaag op Het Scholtenhagen. Het talrijke publiek kreeg een aantrekkelijke wedstrijd te zien, waarin beide ploegen reclame maakten voor het Haaksbergse jeugdvoetbal. Er zat tempo in en intensiteit. Alle spelers waren het er na afloop ook over eens: van dit soort duels word je beter, omdat je wordt uitgedaagd door een goede opponent, die het uiterste van je vraagt.
   
  Belangrijkste conclusie: Bon Boys kon heel goed mee met een ploeg, die voor een groot deel bestond uit spelers die in de onder 23 competitie uitkomen en daarom meer ervaring hebben. Hoewel Bon Boys voetballend niet onderdeed stond het na 45 minuten wel 3-0 voor HSC. Dat had alles te maken met het feit dat de thuisploeg balverlies genadeloos afstrafte in de omschakeling. En dat is ook een kwaliteit. 
   
  Maar de tweede helft was nog geen kwartier onderweg of Bon Boys was dankzij Tom Wijlens en Nick Stokkingreef volledig terug in de wedstrijd. Terwijl het wachten was op de gelijkmaker, werd een foute terugspeelbal Bon Boys fataal: 4-2. Typerend voor het duel was ook het laatste doelpunt. Bon Boys verloor op het middenveld de bal en een paar seconden later lag de bal in het net: 5-2. 
   
  Ondanks het verlies waren er voldoende positieve aanknopingspunten. Natuurlijk: op deze leeftijd hoort winnen er ook bij, maar in het kader van het opleiden was dit een hele leerzame avond voor de jongens uit onder 17 en 19.