• JO13-2 heeft geweldige dagen in Dokkum

 • Het begon allemaal op een donderdag ochtend waar de jongens al vroeg aanwezig moesten zijn. Na een lange rit van meer dan 2 uur kwamen we aan in Friesland (Dokkum) waar de jaarlijkse Bonifatiuscup plaats vindt. In de eerste wedstrijd was het direct raak voor Bon Boys met een monsterscore van 7-1 tegen Be Quick Dokkum, met doelpunten van Abreham (2), Tim (3), Stijn en Quinten. De uitslag was terecht en had nog veel hoger uit kunnen lopen. Bon Boys speelde fel en overtuigend en het voetbal was erg goed. In balbezit werd er gevoetbald en bij balverlies werd er fanatiek geschakeld om de bal weer snel terug te veroveren. Minpuntje van deze wedstrijd was dat de verdediging uit elkaar viel bij een stand van 6-0 en dat daardoor toch een tegendoelpunt viel.
   
  De volgende wedstrijd verliep wat moeizamer met een tegenstander die sneller druk zette op de bal. We kwamen binnen een minuut op voorsprong nadat Daan de bal geeft op Keano en hij uit een onmogelijke hoek de bal over de keeper lift. Vlak voor tijd maakt Abreham het af na een passje van Tim waardoor ook de tweede wedstrijd winnend word afgesloten.
   
  De laatste wedstrijd van de dag begint erg slordig en de jongens zijn niet geheel wakker. Overal te laat en de tegenstander kan makkelijk voetballen zonder enige druk. Steeds beter komen we in ons eigen spelletje weer en het eerste doelpunt wordt gescoord door Tim na een goede actie van Stijn. Ook nu houden we het tot kort voor tijd spannend, en scoren we op een ongelofelijke manier de 2-0. Tim schiet de bal eerst tegen de keeper, vervolgens schiet hij vol tegen Luuk op waarna hij wel het net vind.
   
  Die avond is er disco zwemmen waarin de jongens zich zelf prima redden en de begeleiding rust heeft. Een avond met veel grappen en plezier met elkaar. Ook in de sporthal is er vervolgens nog een klein feestje, waar de leiding weinig van heeft meegekregen.
   
  De volgende ochtend begint weer vroeg en nadat alle spullen zijn opgeruimd is het tijd voor het ontbijt. Om 8 uur ontbijten want om 9 uur staat de eerste wedstrijd al weer op de planning tegen velocitas, die laatste is geworden in de andere poule.  Schijn bedriegt, want Bon Boys haalt geen enkel moment het niveau wat we gewend zijn en in een vooral onrustige wedstrijd valt er maar 1 doelpunt, toevallig de verkeerde kant op.
   
  Dan win je in de poule alles, en kun je door 1 nederlaag ineens toch weer onderin eindigen. Maar dan laten onze boys weer zien hoe het moet en Copplestone United word vanaf het begin weggespeeld met een uitslag van 4-0 met doelpunten van Pascal, Quinten en Stijn (2).
   
  De laatste wedstrijd moet ook gewonnen worden en dat gebeurd uiteindelijk ook met 2-0 door doelpunten van Daan uit een corner en een doelpunt van Stijn. De score is maar 2 maar als Bon Boys iets scherper was in de afronding had dit zo uit kunnen lopen richting de 5.
   
  Ook de penaltybokaal gaat aan ons voorbij. Met een monsterscore van 13 uit 14 is er veel vertrouwen, maar met een verschil percentage van 0,5% gaat deze bokaal ook naar een ander team. De jongens hebben topdagen gehad en zichzelf op de kaart gezet in Dokkum. Top gedaan allemaal!