• JO 15-1 wint ook bekerthriller na waanzinnige penaltyserie…

  22 mrt 2023
 •  

  Er was al veel aandacht voor de knappe prestaties van het eerste en de JO19-1 in hun bekeravontuur. De JO15-1 volgt wat dat betreft keurig dit goede voorbeeld. Nadat de eerste ronde (poule van 6) goed werd doorgekomen als poulewinnaar, mochten we in de volgende knockoutfase tegen DVOV spelen. Die wedstrijd werd knap gewonnen door de ploeg van Nathan en Nout. De 1/8 finale speelden we afgelopen dinsdag uit tegen Victoria. Een ploeg die we kennen uit de competitie tegen wie we nog iets goed te maken hadden. Een fysiek sterke en ook wel technische ploeg die op een goeie dag van iedereen kan winnen, maar ook kan verliezen als het niet loopt. Wij troffen Victoria op zo’n dag dat ze wel goed speelden. Dat leverde dan wel geen doelpunten op van hen gelukkig, maar ze wisten ons in de reguliere speeltijd ook van het scoren af te houden. Het beste spel kwam van Bon Boys, het veldoverwicht ook, de beste kans (op de paal) was voor Victoria.

  Dat betekende dus een penaltyserie die uiteindelijk bijna langer duurde dan de wedstrijd zelf… Nadat Victoria de beslissende penal miste op matchtpoint, kwam het geloof weer terug in de koppies van onze jongens. Na de serie van 5 was er dus geen beslissing. De andere jongens die nog geen penalty hadden genomen begonnen nu ook wat nerveuzer te worden. Het zal toch niet… Het zal dus wel… Iedereen, inclusief keepers mocht aanleggen.

  Na 22 penalty’s was de stand nog steeds gelijk (9-9). Onze captain Jasper, die de allereerste strafschop miste, was inmiddels weer mentaal opgeladen om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Maar eerst was de aanvoerder van Victoria aan de beurt. Die had een kwartier daarvoor overtuigend gescoord… Maar de bal van zijn 2e penal zijn ze nu nog steeds aan het zoeken in de nieuwbouwwijk naast het voetbalcomplex… Jasper wandelde met de kop omhoog richting elfmeterstip… Pakte de (reserve)bal op, legde hem goed neer, en na het fluitje van de scheidsrechter schoof hij de bal als een prof in het hoekje! Wat een ontlading bij de boys! Alsof ze de beker al hadden gewonnen! Dat wordt nog een uitdaging, want die weg is niet zo eenvoudig te bewandelen. In de kwartfinale mogen we 2e Paasdag tegen de winnaar van Batavia en HTC.

  Hoe mooi zou het zijn dat deze voorwedstrijd tegen de zelfde club als ons eerste kunnen aantreden op 10 april! Komt allen kijken om 13.30 uur!