• Heerlijke start voor Bon Boys 1
 • Hoe mooi wil je het hebben na al die maanden zonder voetbal? Het eerste elftal van Bon Boys trapte zondag het nieuwe seizoen af met een overtuigende 3-0 zege op Barbaros. Daarmee beleefde de nieuwe trainer Rob Haveman de gewenste entree op De Greune.

  Vragen, twijfels, hoop, optimisme: in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd na elf maanden schoot het gevoel alle kanten op. Niemand wist na bijna een jaar stilstand en een wisselvallige voorbereiding hoe het elftal er precies voorstond. Het is natuurlijk veel te opportunistisch om na één wedstrijd al verregaande conclusies te trekken, maar hoe lekker is het als je begint met een 3-0 overwinning voor eigen publiek?

  Vriend en vijand waren het er na afloop over eens: de overwinning van Bon Boys was dik verdiend. De thuisploeg, spelend op veld 4 omdat het hoofdveld van een nieuwe toplaag wordt voorzien, had vanaf de eerste tot de laatste minuut de regie in handen tegen de Hengeloërs. De ploeg vond constant de vrije mensen tussen de linies en dook verschillende keren met de lopende mensen op voor het doel van Barbaros. Dat hoorde ook bij het wedstrijdplan. Vooraf was het al duidelijk: als je de technisch vaardige gasten laat voetballen, dan krijg je een lastige middag. Die boodschap had Bon Boys begrepen. De ploeg gaf Barbaros geen ruimte en vond zelf wel de ruimte die het zocht.

  Het enige dat je Bon Boys kon verwijten was dat de ploeg Barbaros veel te lang in leven hield. Tot de 88ste minuut was het nog maar 1-0, en dat terwijl de ploeg van Rob Haveman op een soort van kansenfestival was beland. Al bij rust had het duel beslist moeten zijn. Martijn Richters raakte de paal, waarna zijn rebound net naast ging. Jeffrey Zijlstra was een paar keer dichtbij een treffer en Milan Bultman schoot van dichtbij over.

  Het was bijna een mirakel dat het na 45 minuten bij die ene treffer van Jeffrey bleef, die daarmee zijn productiviteit meenam naar de competitie. De bezoekers, spelend met de bij Bon Boys opgegroeide Haaksbergenaren Tayfun Hazir en Yuneyt Avsar in de punt van de aanval, zette daar één dreigend moment vlak voor rust tegenover.

  Na de pauze stapelde Bon Boys kans op kans. Zo was Youri Gersmann een paar keer dichtbij de dik verdiende tweede treffer en ook invaller Niels Exterkate had de beslissing op de schoen. Maar omdat de bevrijdende tweede treffer maar niet viel, bleef Barbaros qua tussenstand in de wedstrijd terwijl de verhoudingen op het veld al heel lang duidelijk waren. Daarom bleef het oppassen geblazen voor die ene verdwaalde bal, zo bleek wel een kwartier voor tijd toen Barbaros uitbrak en Yuneyt de buitenkant van de paal raakte.

  Zo bleef het onnodig spannend, tot de ultieme slotfase toen Youri eindelijk de verlossende 2-0 binnen prikte. Daarmee was zoals verwacht de weerstand van Barbaros definitief gebroken, want nog geen minuut later zorgde Rogier Noordman voor de 3-0. Daarmee kreeg het duel alsnog de juiste afspiegeling gezien het spelbeeld. Bon Boys was beter en niet onbelangrijk ook een stuk fitter dan de tegenstander.

  Enige tegenvaller was dat Bas Dreierink al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uitviel, terwijl ook Mika Beukert het einde niet haalde. Ondanks dat er daardoor de nodige verschuivingen in het elftal plaats hadden, bleef Bon Boys in alle linies de betere ploeg en dat was een compliment aan de spelers, die na elf maanden een signaal van hoop en vertrouwen afgaven.