• Grol-Boys: altijd interessant
 • Twee ploegen op zoek naar eerherstel: zo kun je op voorhand het treffen tussen Grol en Bon Boys wel typeren. Beide ploegen gingen zondag met 3-0 onderuit. Zondagmiddag in Groenlo mogen Grol en Bon Boys aantonen dat het een incident was.

  Grol-trainer William Krabbenborg repte in de Groenlose Gids van de enige derby van het seizoen. Voor de Grollenaren is Bon Boys in elk geval de dichtstbijzijnde club in de tweede klasse J. Een echte derby, met alle emoties en venijn, is het niet, maar beide clubs zijn wel goede bekenden van elkaar. Vrijwel elk weekend staat er wel een Grol-Bon Boys, of Bon Boys-Grol bij de jeugd op de rol.


  De vlaggenschepen van de clubs zijn elkaar even uit het oog verloren. Vier jaar geleden kwamen beide clubs elkaar voor het laatst tegen en dat leverde twee spectaculaire duels op, waarbij wij beide keren als winnaar van het veld stapten. Dat jaar maakte Bon Boys de overstap naar de tweede klasse, Grol lukte dat het afgelopen seizoen. Daarmee is de trotse Achterhoekse club terug op het niveau waar een club met de status van Grol ook thuishoort.


  Met een jonge, vernieuwde selectie maakte Grol indruk in de voorbereiding, maar ook in Groenlo weten ze inmiddels dat alles anders wordt zo gauw het om het echie gaat. Grol verloor z'n beide uitduels, maar gezien de kracht van de tegenstanders (Suryoye en Achilles'12) was dat ook weer geen schande. De enige thuiswedstrijd tegen Wijhe'92 werd overtuigend gewonnen.
  Met Wouter Pillen (teruggekeerd van RKZVC), Mark te Winkel (RKZVC) en Rico Lammerdink (Lochem) heeft Grol een kwaliteitsinjectie gekregen, waardoor het niet zo gek is dat de verwachtingen rond de ploeg hooggespannen zijn. Grol heeft veel snelheid aan de zijkanten en een luchtmacht die bijna wekelijks het alarm laat afgaan bij tegenstanders.

  Bon Boys weet dus wat het te wachten staat. Hoe gek het ook klinkt, maar hopelijk heeft de ploeg toch nog wat vertrouwen kunnen putten uit het ruime verlies tegen NEO. Want ondanks dat het de dag was van allemaal net niet, slaagde de ploeg er toch in de nodige kansen af te dwingen.

  Vervelend is alleen dat Bon Boys te kampen heeft met een kleine blessuregolf, waardoor het nog even afwachten is wie er zondag allemaal beschikbaar zijn. Maar blessures horen bij een seizoen, en uiteindelijk biedt dat vaak de jeugd de kansen om zich te laten zien. Tot dusverre is dat Bon Boys prima afgegaan, want velen hadden er op voorhand voor getekend als de ploeg na drie duels op zes punten zou staan.


  Grol-Bon Boys wordt in elk geval een interessant duel en hopelijk kunnen de thuisblijvers het duel volgen via een livestream. Houd daarvoor de site van Grol in de gaten. Opgelet: als enige in de competitie trapt Grol af om 14.30 uur.