• Geflatteerd verlies Bon Boys tegen hoofdklasser DETO
 • Voor Bon Boys is de kwartfinale dit seizoen het eindstation in de Tukker Cup, maar de ploeg van Berthil ter Avest nam met opgeheven hoofd afscheid van het toernooi.
   
  De ploeg was dinsdag lange tijd de baas over hoofdklasser DETO, kreeg ook de meeste en beste kansen, maar in de laatste vijf minuten lieten de bezoekers zien dat effectiviteit ook een kwaliteit is. Van 2-2 en uitzicht op meer, werd het opeens 2-4. Wat restte was een nederlaag en de complimenten van de gerenommeerde tegenstander uit Vriezenveen. 
  Na de sof van zondag was het de vraag hoe Bon Boys een paar dagen later voor de dag zou komen tegen een ploeg met aanzien in het amateurvoetbal: DETO. De weersomstandigheden leken verdacht veel op die van zondag - wind en regen maakten het voetbal lastig - maar verder was voor Bon Boys alles anders.
   
  De instelling, het voetbal zelf: Bon Boys kwam tegen de zaterdaghoofdklasser prima voor de dag. Ondanks een vroege achterstand, want al na vier minuten was het 0-1. Bon Boys herstelde zich prima en nam daarna, met de wind mee, de wedstrijd in handen. Halverwege de eerste helft zorgde Jeffrey Zijlstra voor de gelijkmaker en ook daarna bleef Bon Boys de meest dreigende ploeg. 
  De bezoekers kwamen meteen na rust op 1-2, maar ondanks de wind tegen was er vanaf dat moment maar één ploeg die naar voren trok: Bon Boys.
   
  DETO trok zich terug en loerde op de omschakeling. De dik verdiende gelijkmaker kwam na een mooie aanval, en de maker van de goal was Youri Gersmann. Beide ploegen hadden toen al meerdere wissels doorgevoerd. Bon Boys joeg daarna op de winst, maar kreeg in de laatste vijf minuten het deksel op de neus. Wedstrijden tegen topteams als DETO worden vaak beslist door momenten. En daarin toonden de gasten zich genadeloos. Vermeldenswaardig was de 2-4, een schot van Haaksbergenaar Joost Exterkate. Hij schoot van eigen helft - en gedragen door de extreme wind - vloog de bal zo in het doel. 
  Daarmee was de Tukker Cup over voor Bon Boys, maar het spel bood voldoende aanknopingspunten voor de komende weken.