• Een weekend met 2 gezichten voor Bon Boys JO9-1

    3 jun 2018
  • Dit weekend was dat ook het geval?? Zaterdag mocht JO9-1 de bekerfinale spelen in Beltrum. Tegenstander was VIOD Doetinchem. We wisten dat dit een goede tegenstander was omdat we ze een keer in de competitie troffen. Toen wonnen wij en werden later zelfs kampioen. Maar dan zie je vaak dat het in zo’n finale wel eens anders kan gaan lopen.

    Nadat we in het bekertoernooi de poule goed door waren gekomen tegen FC Eibergen, Wilhelminaschool en Rood Zwart, volgden daarna mooie overwinningen op Avanti Wilskracht, Vios Beltrum en ATC’65. Een schitterende prestatie om de finale te halen in de hoogste klasse van de JO9 van Oost Nederland. Maar in een finale spelen ook andere dingen mee dan gewoon even je eigen spelletje spelen: spanning, entourage, het publiek en een tegenstander die alles deed om te winnen. Het was een rommelige wedstrijd waarin beide teams voorzichtig begonnen maar wel hard werkten. Het scoreverloop pakte niet gunstig uit voor ons. We kregen een aantal ongelukkige doelpunten tegen en de jongens hadden moeite met de spanning en haalden het niveau niet van de laatste demonstratiepot tegen ATC’65. Tien minuten voor tijd keken we tegen een 4-1 achterstand aan en leek het doek gevallen. Maar de boys bleven knokken en door een aantal mooie doelpunten kwamen we op 4-2, op 4-3 en zelfs de 4-4 viel vlak voor tijd!

    Dus het kwam op penalty’s aan. Wat een spanning voor die jongens van acht jaar. Helaas ging het net mis en nam VIOD de strafschoppen iets beter: 5-4. VIOD werd sportief direct na de wedstrijd gefeliciteerd door onze jongens, waarna er toch wel een traantje moest worden weggepinkt. Als je er zo dichtbij bent, dan is het natuurlijk zuur. Maar ook dit was weer een prachtige ervaring. Deze jongens hebben al veel prijzen gewonnen en daarom is zo’n harde les ook niet helemaal verkeerd, maar stiekem wil je natuurlijk altijd zo’n beker winnen! Complimenten aan Vios Beltrum voor de goede organisatie en de prachtige sfeer die rondom de bekerfinale hing.

    Moe gestreden gingen de jongens huiswaarts, met in het achterhoofd dat de volgende dag alweer een mooi toernooi bij de Tubanters te wachten stond. Een ideale kans op sportieve revanche. Met invaller Thijs Nijland die onze keeper verving werd er gestreden in Enschede. Na drie overwinningen en 1 gelijkspel mochten we de finalepoule spelen. Ook die wedstrijden werden gewonnen, waarna we het weekend afsloten met toch nog een beker. We kunnen de jongens een geweldig compliment geven dat ze zich konden opladen voor 6 keer een kwartier op een wam en tropisch kunstgrasveld. Grote klasse!