• De neutrale toeschouwers zullen hebben gesmuld, maar trainers worden nooit zo blij van een 4-4. Het eerste elftal van Bon Boys sloot de groepsfase van het bekertoernooi af met een doelpuntenfestijn tegen Rigtersbleek. Beide ploegen gaan door naar de volgende ronde.

    2-0 Voor, 3-1 voor, 4-2 voor en toch niet winnen. Bij Bon Boys stonden de gezichten zaterdagavond bepaald niet op standje tevreden. Natuurlijk: de ploeg was voor de wedstrijd al zeker van de groepswinst, maar vier tegengoals is gewoon te veel. Bon Boys had het duel lange tijd in een greep en leek in de tweede helft ook op weg te zijn naar een ruime zege, maar door defensieve onachtzaamheden wist Rigtersbleek tot drie keer toe uit een nagenoeg kansloze achterstand terug te komen. En dat mocht de thuisploeg zich aanrekenen, al hebben de bezoekers ook een elftal met de nodige individuele kwaliteit gezien dat dit seizoen in de zaterdag tweede klasse ongetwijfeld hoge ogen gaat gooien. 

    Niet alles was slecht, zeker niet. Er zaten fases in de wedstrijd, waarin de ploeg prima speelde. Via Erik Makkink en Dani Bultman had Bon Boys al snel een 2-0 voorsprong te pakken. Na een snelle uitbraak van de gasten werd het 2-1, waarna Jeffrey Zijlstra met een prachtuithaal Bon Boys weer op een marge van twee treffers bracht: 3-1.

    Niets aan de hand, zou je denken. Maar op slag van rust liet Bon Boys zich bij een hoekschop verrassen (3-2). Meteen na rust zorgde invaller Just Leferink zo’n beetje met zijn eerste balcontact voor de 4-2. Bon Boys, dat in de tweede helft veelvuldig doorwisselde, vergat daarna het duel in het slot te gooien. Het overwicht was er, en de kansen regen zich aaneen. Maar om een wedstrijd te winnen kun je je niet de fouten permitteren die Bon Boys zaterdag te vaak maakte. De 4-3 was daar een voorbeeld van, bij de 4-4 liep niemand mee bij een indraaiende vrije trap.

    Vier keer scoren en toch niet winnen: dat is vrij uitzonderlijk. Maar dat zet de boel ook weer op scherp richting de start van de competitie. Bon Boys liet bij vlagen zaterdag zien waar het toe in staat is, maar je kunt jezelf niet ongestraft in de vingers snijden.