• Derde fase meiden voetbal begonnen!

 • Zaterdag 21 januari stonden de meiden weer klaar voor de start van de derde fase van de voetbalcompetitie.

  MO-15 startte uit tegen SVO Twickel in Delden. MO-17 ging thuis de strijd aan tegen Sparta Enschede en direct aansluitend gingen de meiden van MO-20 het veld op om tegen EMOS aan te treden.

  Het enthousiasme was voor het begin van de wedstrijd al groot. De winterpauze heeft wat verschuivingen opgeleverd en zelfs even werd serieus overwogen om MO-15 te splitsen vanwege de nieuwe aanwas van meiden in dat team.

  MO-17 was bijna op volle sterkte bij de start. De blessures zijn voorlopig even voorbij. Wekelijks blijft het wel een uitdaging om een gemotiveerde keeper te vinden. Gelukkig was dat ook deze week weer gelukt. Vanaf het begin van de wedstrijd waren er goede kansen over en weer, waarbij Sparta regelmatig gevaarlijk dichtbij de openingstreffer kwam. Resie op het middenveld zorgde voor rust en was een goede vervanger voor Elise, die inmiddels voornamelijk bij Dames 1 wordt ingezet. Na 20 minuten kwam Lieke erin, die ruim een jaar niet kon voetballen vanwege een hardnekkige blessure. De wissel was een goed idee, want al vrij snel knalde Lieke de bal op de lat, waarna ze zelf in de rebound scoorde. Vlak voor het rustsignaal scoorde de tegenstander waardoor de stand in de rust 1-1 was.

  De tweede helft begon en wederom waren er veel kansen voor beide doelen, Kyra was echter goed in vorm. De thuisploeg bracht daarentegen de stand op 2-1 door een afzwaaiende voorzet van Lieke die er toevallig maar erg mooi in krulde. Niet lang daarna ging het fluitsignaal en waren beide teams vermoeid en redelijk verkleumd. 

  De andere uitslagen van de meidenteams:

  MO20 – Emos  2-4

  SVO Twickel – MO15 5-0