• Sociale Spelregels

  Binnen Bon Boys zijn respect, veiligheid en team de pijlers die maken dat er met plezier gevoetbald kan worden. Het Team Sociale Spelregels denkt mee met en adviseert het bestuur over het positieve beleid binnen de club, maar helpt leden ook bij het oplossen van conflicten op en rondom het veld.

  Incidenten, groot en klein, kunnen bij ons gemeld worden zodat we samen de club blijven waar iedereen met plezier en een veilig gevoel kan sporten.

  Wil je iets kwijt of melden (zoals vandalisme, ongewenst gedrag of een ander incident), spreek één van ons aan of mail socialespelregels@bonboys.nl

  In het Team Sociale Spelregels zitten:

  • Sandra Fianke
  • Judith Kremer
  • Edwin Menzing
  • Edwin Nienhuis
  • Angelique Sanders

  Mocht je een vertrouwensvraag hebben, dan kun je contact opnemen met Esther Diepenmaat of Xander van Pelt, vertrouwenscontactpersonen bij Bon Boys. Mailadres: vertrouwenscontactpersoon@bonboys.nl. Voor meer informatie kun je ook kijken op de pagina van de vertrouwenscontactpersonen (bonboys.nl/vertrouwenscontactpersonen).

 • Discriminatie

  Discriminatie is helaas van alle tijden. Iemand kan worden gediscrimineerd vanwege bijvoorbeeld huidskleur, afkomst, uiterlijk, geslacht, geloof en geaardheid. Als voetbalvereniging Bon Boys willen wij dat iedereen samen veilig en met plezier kan voetballen, vrijwilligerswerk kan doen of gewoon langs de lijn kan staan om aan te moedigen. We zijn een diverse vereniging met allemaal verschillende mensen en dat maakt de vereniging ook zo mooi.

  Op 17 november 2019 werden de racistische uitingen aan het adres van Excelsior-speler Mendes Moreira, tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch en Excelsior, landelijk nieuws en dat maakte voor iedereen duidelijk dat discriminatie nog steeds het spelplezier voor velen bederft. De KNVB wil door extra maatregelen het racisme uit het voetbal bannen. Er gebeurt al veel op dit gebied, zoals het melden van incidenten, het opsporen van daders en het opleggen van stadionverboden. De KNVB heeft een plan van aanpak “ons voetbal is van iedereen, samen zetten we racisme en discriminatie buitenspel” gemaakt dat bestaat uit drie onderdelen: 1: voorkomen, 2: signaleren en 3: sanctioneren. Hierbij de link naar het plan van aanpak van de KNVB.

   

  Als Bon Boys staan wij achter de aanpak van de KNVB om discriminatie uit het voetbal te bannen. Ten eerste is het belangrijk te erkennen dat discriminatie kan voorkomen en dat iedereen zich daarvan bewust is. Bewustwording maakt dat er wat mee kan worden gedaan en discriminatie kan worden voorkomen. Het signaleren is ook essentieel bij de aanpak van discriminatie. Zijn er signalen van discriminatie meldt dat bij jouw leider of trainer. Bij het Team Sociale Spelregels kunnen dit soort signalen ook gemeld worden of bij de vertrouwenscontactpersonen van Bon Boys. Kijk voor meer informatie op onze website. Samen hebben we de verantwoordelijkheid om discriminatie binnen de vereniging te voorkomen en tegen te gaan. Heb je ideeën of vragen hierover neem dan contact op met: socialespelregels@bonboys.nl.

 • De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

  De verklaring omtrent gedrag is de laatste jaren nogal in het nieuws geweest als gevolg van een aantal ongewenste voorvallen bij o.a. sportverenigingen. In de media is hier uitgebreid aandacht aan besteed. Om onze jongeren bij sv BonBoys een zo veilig mogelijke sportomgeving te bieden zijn ook wij gestart met het aanvragen van de VOG voor alle vrijwilligers bij BonBoys. In eerste instantie hebben we dat gedaan voor het hoofdbestuur. Nu de VOG’s van het bestuur binnen zijn gaan we hier mee verder.

  Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers