• Bon Boys zondag thuis tegen Heino
  • Na bijna een jaar stilte staat er voor het eerste elftal van Bon Boys eindelijk weer een officiële thuiswedstrijd op het programma. Zondag ontvangt de ploeg van trainer Rob Haveman in het kader van de beker eersteklasser Heino. Aftrap 14.00 uur. 

    Voor beide teams is het de tweede wedstrijd in de poule. Bon Boys speelde een teleurstellende openingswedstrijd bij ATC’65 en verloor verdiend met 2-1. Heino won wel. De ploeg versloeg voor eigen publiek Hulzense Boys met 2-0. Kortom: als Bon Boys nog ambities heeft dit seizoen in de beker, dan moet er zondag eigenlijk gewonnen worden van Heino. 

    Die ploeg was enkele jaren geleden al eens op bezoek voor een oefenwedstrijd in de Veldmaat, maar in officieel verband zijn de teams elkaar nog niet eerder tegengekomen. Heino is al jaren een stabiele eersteklasser en dat is een knappe prestatie van de dorpsclub. De tweede teams kennen elkaar wel uit competitieverband. Een paar jaar geleden speelde Bon Boys 2 een bijna heroïsche wedstrijd in de nacompetitie tegen Heino 2. Bon Boys miste in de laatste minuut een strafschop en ging uiteindelijk zwaar onterecht na strafschoppen onderuit. Heino 2 promoveerde uiteindelijk naar de reserve hoofdklasse. Een jaar later maakte Bon Boys 2 alsnog de overstap. 

    Na het oefenduel tegen Voorwaarts Twello bij de start van de oefencampagne wordt het voor het eerste elftal van Bon Boys de tweede thuiswedstrijd in de aanloop naar de competitie.  Het goede nieuws ten opzichte van de vorige week wedstrijd tegen ATC is dat er aanvallend meer opties zijn nu Youri Gersmann en Martijn Richters hersteld zijn van hun blessures. Stefan Overbeeke is ook op de weg terug. Daar staat tegenover dat Bon Boys zondag nog geen beroep kan doen op Erik Makkink en Mika Beukert.