• Bon Boys zondag naar Elst
  • Spero en Bon Boys hebben wel een paar overeenkomsten. Beide clubs werden in de jaren ’30 opgericht met de tussenkomst van een geestelijke. Bij Spero was het een kapelaan, bij Bon Boys de pastoor van de Bonifatiusparochie.  Nog een grappig detail: Spero en Bon Boys brachten beide een bekende trainer voort. Waar wij koketteren met Erik ten Hag, heeft Spero zelfs een oud-bondscoach voortgebracht, de legendarische Jan Zwartkruis. Zwartkruis haalde samen met Ernst Happel met Oranje de WK-finale van 1978.

    Een andere parallel is dat beide clubs nog nooit in de eerste klasse uitkwamen. Kortom, zowel Spero als Bon Boys kan in de nacompetitie geschiedenis schrijven. Spero was daar afgelopen zondag al heel dichtbij, maar de ploeg verloor bij SML waardoor Leones op de slotdag de titel in de knotsgekke tweede klasse I greep. Zo had kampioen Leones in de winterstop nog maar 9 punten verzameld.

    Spero is voor Bon Boys een onbekende tegenstander, maar dat geldt andersom uiteraard ook zo. Met 1300 leden is het een van de grootste clubs in het gebied tussen Arnhem en Nijmegen.

    Saillant detail is dat het bijna op een dubbele strijd tussen de twee clubs was uitgedraaid, want het tweede elftal van Spero plaatste zich voor de nacompetitie in de reserve eerste klasse. En tegenstander in de eerste ronde, is RKZVC 2 en die ploeg wist ons tweede net op doelsaldo voor te blijven.

    Het duel in Elst begint zondag om 14.00 uur. En het scenario is kraakhelder: wie wint is een ronde ver, voor de verliezer zit het seizoen erop. Overigens zijn beide clubs overeen gekomen dat de entree gratis is.