• Bon Boys wint verdiend van Heino
 • Het eerste elftal van Bon Boys heeft op weg naar de competitie weer wat vertrouwen getankt. De ploeg van Rob Haveman versloeg zondag voor eigen publiek eersteklasser Heino met 1-0. Door de zege heeft Bon Boys plaatsing voor de volgende ronde weer in eigen hand. 

  De zege op Heino was verdiend. Bon Boys - dat de aanvallers Youri Gersmann en Martijn Richters weer aan boord had - creëerde de meeste kansen en was in grote delen van de wedstrijd ook voetballend de betere. Na de teleurstellende wedstrijd bij ATC'65 kwam het duel tegen Heino op een prettig moment. 

  Bon Boys, dat nog speelde zonder de geblesseerden Erik Makkink en Mika Beukert,  was in de eerste helft enkele keren dichtbij een treffer, maar het laatste beslissende tikje werd telkens net niet gegeven. Die ene keer dat Bon Boys wel scoorde - doelpunt Derk Renema - werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

  Heino - al jaren een stabiele eersteklasser - kreeg in de eerste 45 minuten één grote kans, maar de kopbal uit een vrije trap ging rakelings over. 

  In de tweede helft kwam Bon Boys op een terechte voorsprong en de manier waarop dat gebeurde was prachtig. De uitbraak werd van achteruit opgezet, en na een paar snelle combinaties werd Tom Veldhuis in de diepte gevonden. De middenvelder behield het overzicht en bediende Jeffrey Zijlstra, die de geweldige aanval passend bekroonde: 1-0. 

  Heino probeerde daarna wel aan te zetten, en stuurde wat verdedigers naar voren, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Het was eigenlijk een wonder dat er geen tweede Veldmaatse treffer op de borden kwam. 

  In de slotfase was er nog een speciaal moment voor Jim Nienhuis, want de 17-jarige aanvaller maakte zijn debuut in het eerste elftal. Bij de laatste hoekschop van Heino in de 96ste minuut trok zelfs de doelman van de bezoekers nog naar voren, maar die alles-of-niets-poging leverde niets op. Bon Boys trok de overwinning over de streep en meldde zich daarmee terug in de strijd om de eerste twee plekken in de poule. Omdat Hulzense Boys uithaalde tegen ATC'65 (5-0) staan alle vier ploegen met nog een speelronde te gaan op drie punten. Vrijdag sluit Bon Boys de voorronde af met een thuisduel tegen Hulzense Boys, de club van oud-Bon Boys-speler Erik Zandstra.

  Voordat het zover is oefent het eerste elftal dinsdagavond nog bij WVV'34 in Hengevelde. Aftrap 20.00 uur.