• Bon Boys wint oefenduel met ruime cijfers
 • Het eerste elftal van Bon Boys sloot zondag het jaar 2021 af met een ruime overwinning op Diepenveen. Onder de rook van Deventer werd het 6-0. 
   
  Het krachtsverschil tussen de nummer twee uit de tweede klasse en de nummer zes uit de derde klasse was groot. Bij rust was het al 5-0 voor Bon Boys, dat in de tweede helft de teugels veel te makkelijk liet vieren en daarom ‘vergat’ de dubbele cijfers te halen.
  De eerste aanval na 30 seconden leverde al een treffer op bij Bon Boys, dat aantrad zonder de geblesseerde spelers Rogier Noordman, Mika Beukert en Tom Veldhuis. De na een handbreuk teruggekeerde Jeffrey Zijlstra speelde weer een helft mee. 
   
  Via Niels Exterkate, Milan Bultman, Martijn Richters (2) en Stefan Overbeeke was het na een half uur spelen al 5-0 voor de bezoekers. Het waren stuk voor stuk prima goals. Bon Boys had het gas erop en deed er alles aan om met een gevoel het jaar af te sluiten. Diepenveen werd weggespeeld. Een monsterscore leek in het verschiet, maar in de tweede helft was de focus voor een groot deel verdwenen. Dat is iets wat je vrijwel altijd ziet bij ploegen die in de rust dik voorstaan: het mag niet, er wordt gehamerd op scherpte, maar als de eerste grote kansen er niet ingaan, wordt zo’n tweede helft vaak een moeizaam verhaal.
   
  Dat gebeurde zondag ook in Diepenveen. De thuisploeg beet zowaar een paar keer van zich af, maar dat lag toch vooral aan Bon Boys. Ondanks het mindere optreden na rust reeg de ploeg nog wel de kansen aaneen. Maar ook voor het doel was de scherpte verdwenen. Pas in de laatste minuut viel de zesde treffer. Erik Makkink, die in de tweede helft zijn rentree maakte na lang blessureleed, schoot een strafschop binnen na een overtreding op Youri Gersmann.
   
  Daarmee kwam er een eind aan het laatste duel van Bon Boys voor de winterstop. De ploeg gaat de komende weken nog wel verder trainen, aangezien al vrij snel in 2022 de competitie wordt hervat.