• Bon Boys weet weer wat winnen is
 • Bon Boys moest er diep voor gaan, maar na drie nederlagen op rij weet het eerste elftal weer wat winnen is. Door een 2-0 zege op het sterke ATC'65 deed de ploeg prima zaken met het oog op de nacompetitie. En ja, het kampioenschap kan ook nog altijd, maar dan moet in de resterende twee duels echt alles meezitten.


  Bon Boys en de magie van thuisduels: je zou er bijna een boek aan kunnen besteden. Op de een of andere manier voelt het elftal zich sterk en comfortabel op de eigen Greune. Ga maar na: Het elftal is in de competitie nu al bijna twee seizoenen ongeslagen. De drie nederlagen van de voorbije weken werden allemaal buitenshuis geleden. Van de twaalf thuisduels werden er negen in winst omgezet. Het is een indrukwekkende score, die zondag tegen ATC een vervolg kreeg. Makkelijk ging het overigens niet, want het was veelzeggend dat de medespelers doelman Stefan Busschers het gebruikelijke (bier)vaasje gaven omdat hij de titel man of the match verdiende. ,,Het had ook zomaar 4-4 kunnen zijn'', aldus trainer Berthil ter Avest, en zo was het.

  Beide ploegen raakten tot twee keer toe het spreekwoordelijke houtwerk, en Stefan werd een paar keer in een één-tegen-één-situatie gedwongen met een Hengelose aanvaller. Alle keren won hij. Voor alle duidelijkheid: ook Bon Boys kreeg meerdere goede mogelijkheden, maar uiteindelijk zat het grote verschil tussen beide teams in de effectiviteit. Het hele seizoen heeft Bon Boys teveel kansen nodig om een wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien.

  Tegen ATC was dit eens niet het geval. De ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd, daagden elkaar uit, waardoor er binnen de lijnen sprake was van gelijkwaardigheid. Maar op het scorebord stond het na 19 minuten 2-0. En het moet gezegd: de treffers mochten er zijn. Bij de 1-0 vond Milan, Mika, die zich goed vrij speelde en het overzicht behield. Met een strakke schuiver in de verre hoek bekroonde Dave Visser zijn terugkeer in de basis. Zeven minuten later volgde het schoolvoorbeeld van een snelle omschakeling. Stefan gooide de bal snel naar Niels, en die vond Mick Beusenberg achter de defensie van ATC. Beheerst schoot, de dit keer op het middenveld geposteerde de youngster de 2-0 binnen. Die effectiviteit die Bon Boys in de drie verloren duels de laatste weken zo ontbeerde, was er nu opeens wel. Sommige dingen in voetbal zijn lastig te verklaren.


  ATC, dat voetballend tot de betere teams van de tweede klasse J behoorde, rechtte de rug en vocht zich terug in de wedstrijd, waardoor er nooit sprake was van een gelopen koers. Daar stond tegenover dat Bon Boys voor rust ook een aantal prachtige aanvallen op de mat legde, waarbij de bal via meerdere stations voor het doel kwam. Omdat beide ploegen elkaar voetballend bestreden ontspon er zich een aantrekkelijke wedstrijd, die op en neer ging. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind.


  Omdat Voorwaarts en Achilles'12 geen fout maakten, zitten we wat de titel betreft in de wachtkamer. Het kan nog, maar tegelijkertijd is er het besef dat alleen een wonder de ploeg nog kan helpen. Wat dat betreft was het interessanter wat er onder ons gebeurde. Want door de verrassende nederlaag van Suryoye bij MVV'29 is het gat naar de Enschedeërs vijf punten geworden. En dat met nog twee duels te gaan. Komende zondag treffen beide teams elkaar in Enschede.