• Bon Boys wacht zondag een kraker in stilte
 • We kunnen het er lang over hebben. Over het gemis van de toeschouwers. Of over de supporters die op hun beurt hun favorieten niet kunnen ondersteunen. Een duel tegen NEO verdient een passend decor, een fraaie omlijsting langs de lijn. Maar zoals iedereen weet, wordt het een kraker in stilte. En dat is wennen, voor alles en iedereen.

  Hopelijk kunnen we zondagmiddag rond de klok van vier uur wel iets moois naar al die verplichte thuisblijvers de wereld in slingeren. Daar is wel alles op ingericht bij het eerste elftal, dat na twee zeges op rij met een goed gevoel aan de volgende uitdaging begint. Want zo mag je het duel tegen NEO wel noemen.

  De Bornenaren verloren weliswaar hun eerste wedstrijd - thuis in de laatste minuut van Schalkhaar - maar de algehele verwachting is dat NEO dit seizoen hoge ogen gaat gooien. Na een prima debuutseizoen lijkt de ploeg van de nieuwe trainer Michel Steggink klaar voor de volgende stap. Achterin zit het elftal goed in elkaar, op het middenveld bedient de boezemvriend van Youri : Max Brunninkhuis de regiekamer en voorin staat een spitsentrio, dat techniek aan wilskracht koppelt. Kortom: NEO heeft een uitgebalanceerde ploeg, die in de Veldmaat er alles aan zal doen om de misstap van verleden week weg te poetsen.

  Onlangs op het toernooi van NEO kwamen beide ploegen elkaar al tegen en toen stond het na 45 minuten 3-0 voor de zwart-witten. Ter nuance: de voorbereiding was net begonnen en zondag zal er bij Bon Boys een andere ploeg op het veld staan.
  Het team van Berthil ter Avest kan terugkijken op een foutloze start, maar er is geen enkele reden om het gaspedaal wat los te laten. Iedereen is er van doordrongen dat je na twee duels nog niet al teveel conclusies kunt trekken. Ter herinnering: vorig jaar begon de ploeg ook met twee zeges, en iedereen weet hoe moeizaam het vervolg was. Het jaar ervoor had Bon Boys na twee duels slechts een punt, en uiteindelijk miste het op doelsaldo de titel.


  Het is dus zaak om bij de les te blijven, zeker gezien de kracht van de tegenstanders. Ook dit seizoen heeft het er alle schijn van dat de Tweede Klasse J een tombola gaat worden, waarin vele ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Bon Boys kan in elk geval met vertrouwen het duel met NEO tegemoet zien. En als de ploeg opnieuw die opofferingsgezindheid van de eerste twee duels aan de dag kan leggen, dan klinken er in de stilte van de Veldmaat hopelijk zondagmiddag prachtige juichkreten.