• Bon Boys wacht bloedstollend slot

  22 mei 2023
 • Bon Boys leeft nog! Met nog één wedstrijd te gaan mag het eerste elftal nog altijd hopen op het kampioenschap. De ploeg van Matthijs Blijham was zondag al klaar tegen Lemelerveld (4-1 winst) toen duidelijk werd dat koploper Stevo een misstap had begaan bij het al gedegradeerde SDC’12. Daarom wordt de stijd om de titel op Tweede Pinksterdag beslist. Wie wordt het: ATC’65, Stevo of de lachende derde Bon Boys? 

  Wie herinnert zich niet meer de apotheose in de eredivisie in 2007? Toen had AZ op de laatste speeldag de titel voor het grijpen, leek Ajax er op die middag met de schaal vandoor te gaan, maar aan het eind van de dag vierde PSV feest. Zelden vertoond. De tweede klasse I lijkt daar wel op, althans qua spanning. Voor alle duidelijkheid: Bon  Boys is de enige van de drie die het niet meer in eigen hand heeft. Maar het voordeel is weer dat Stevo en ATC elkaar maandag treffen in een onderlinge confrontatie. De winnaar van dat treffen is kampioen. Maar als de kraker in een gelijkspel eindigt en Bon Boys wint op bezoek bij Suryoye, dan gaat het kampioenschap alsnog naar de Veldmaat. Dus zeg het maar...

  Het zag er zondag lang naar uit dat Bon Boys zich op de nacompetitie kon richten. Zelf stond de ploeg weliswaar voor tegen Lemelerveld, maar in Hengelo maakte ATC ondertussen gehakt van AZC en Stevo was in Denekamp al vroeg op voorsprong gekomen bij het gedegradeerde SDC.  Maar het scenario veranderde opeens toen SDC in de slotfase op gelijke hoogte was gekomen. Plots kon en kan het weer voor Bon Boys, dat tegen Lemelerveld aan de minimale eis voldeed en geen fout maakte.

  De zege op de Sallanders was dik verdiend, al duurde het te lang voordat de buit binnen was. Lemelerveld kwam diep in de tweede helft zelfs nog terug tot 2-1 en zover had de superieure thuisploeg het niet mogen laten komen. 

  Hoewel Lemelerveld in de eerste helft ook twee goede mogelijkheden kreeg, bepaalde Bon Boys de regie voor eigen publiek. Rutger Scharenborg zorgde al snel voor de 1-0, maar zoals wel vaker dit seizoen verzuimde Bon Boys het duel te beslissen. Het spel was prima en dat zette zich voort in de tweede helft toen Lemelerveld er niet meer aan te pas kwam. „Ik vond dit één van onze betere wedstrijden van het seizoen”, aldus trainer Matthijs Blijham. 

  Invaller Stefan Overbeeke leek het duel te beslissen (2-0), maar na een slordigheidje achterin kwam Lemelerveld zowaar even terug in de wedstrijd (2-1). Maar dat was slechts op papier, zo bleek al snel. Bon Boys raakte niet in de war en een andere invaller maakte op een krachtige wijze een einde aan alle onzekerheid. Met een heerlijk schot in de korte bovenhoek besliste Martijn Richters de wedstrijd: 3-1. Dani Bultman maakte er daarna ook nog 4-1 van, waardoor de wedstrijd ook de uitslag kreeg die paste bij het kwaliteitsverschil. 

  En dus maken ATC, Stevo en Bon Boys zich deze week op voor de allerlaatste en beslissende wedstrijd van het seizoen. Wie pakt de schaal? Alles kan, alles is mogelijk. Bon Boys kent de opdracht: winnen in Enschede. Pas als dat is gelukt, kan de blik naar Geesteren. Kom de ploeg maandag steunen. Voetballen op de Wesselerbrink op een kleine tien minuten van huis: laten we er een thuiswedstrijd van maken. De jongens verdienen het.