• Bon Boys verspeelt periodetitel in laatste seconde

 • Het eerste elftal van Bon Boys is het jaar begonnen met een enorme deceptie. De ploeg van Matthijs Blijham had in de topper bij ATC’65 de periodetitel voor het grijpen, maar in de laatste seconde van de blessuretijd ging het toch nog mis (1-0). Zuur, onnodig en onverdiend. 

  Iedereen had zich zaterdagmiddag eigenlijk al verzoend met een gelijkspel. Eigenlijk was iedereen ook maar wat blij dat het erop zat, na een middag vol slagregens en wind. Maar voordat het verlossende eindsignaal klonk, kwam de bal nog een keer voor het doel van Bon Boys, waarna de aanvaller van ATC toesloeg. Dat deed hij fraai, van een afstandje, dat moet gezegd. Maar voor het jeugdige Bon Boys was dit wel heel erg pijnlijk, vooral ook omdat de vervangers van doelman Wouter Lankheet, Koen Somhorst, Daan ten Dam en Stefan Overbeeke het prima deden.
   
  Met een punt op zak, was de eerste periodetitel binnen geweest. En nog belangrijker: dan was ATC op drie punten gebleven. Nu staat Bon Boys op basis van een beter doelsaldo nog steeds bovenaan, maar ATC en BWO hebben net zoveel punten. Dat zijn ook de twee ploegen waarvan ons eerste elftal nu twee keer op rij verloor. En beide keren volgens hetzelfde patroon: Bon Boys had de bal, Bon Boys maakte het spel, maar de ploeg deed er te weinig mee in het strafschopgebied van de tegenstander. En daar worden wedstrijden toch echt beslist. 
   
  Achteraf had Bon Boys in de eerste helft de wedstrijd moeten beslissen. De ploeg had de wind mee, domineerde en ondanks de lastige omstandigheden zag het veldspel er verzorgd uit. De ploeg had ook de pech dat een ogenschijnlijk glaszuivere treffer van Dyon ten Vregelaar werd afgekeurd. Een inzet van Dani Bultman eindigde op de binnenkant van de paal.
   
  ATC loerde op de omschakeling en vlak voor rust kreeg de ploeg de enige grote mogelijkheid, maar Mika Beukert kon nog net redding brengen. De thuisploeg begon beter aan de tweede helft, maar al snel nam Bon Boys de regie weer over. De bezoekers controleerden en speelden ook in defensief opzicht een prima wedstrijd tegen de gevaarlijke aanvallers van ATC. De thuisploeg bediende zich vooral van de lange bal, die mede door de wind maar zelden op de juiste bestemming aankwam.
   
  Maar als je zoveel balbezit hebt, moet je meer afdwingen. Eli van Paridon was na een prima aanval dichtbij de 0-1 en Dani kon na een scrimmage de bal tot twee keer toe net niet genoeg vaart meegeven. Maar al met al was dat te weinig, gezien het overwicht.  
  In de laatste tien minuten nam de dreiging van ATC toe. Eerst ging een doelpoging rakelings naast en daarna redde Chiel Rietman geweldig op een prima ingeschoten vrije trap. 
   
  De klok stond al een minuut of vier op 90 minuten toen het noodlot toch nog toesloeg voor Bon Boys. Een onverwachte onverdiende uppercut. In de laatste aanval die daarna volgde zorgde Mika zowaar nog voor paniek bij de thuisploeg, maar de tijd was tekort om deze tegenvaller nog weg te poetsen. Daardoor pakte ATC de eerste periode en leed Bon Boys de tweede nederlaag op rij.
   
  Het verlies kwam hard aan, maar als de scherven zijn opgeraapt, dan zal toch ook het gevoel overheersen dat Bon Boys zowel tegen de nummer twee en nummer drie van de ranglijst in een aangepaste samenstelling voetballend de betere was. Alleen moet ook het besef indalen dat je met percentages balbezit geen wedstrijden wint. De angel moet terug in het aanvalsspel.