• Bon Boys verspeelt in slotfase ruime voorsprong
 • Bon Boys had zondag de gedeelde koppositie voor het grijpen, maar in de laatste vijf minuten verspeelde de ploeg een 2-0 voorsprong bij Achilles’12. Het werd in Hengelo 2-2. 
   
  Een punt bij Achilles is op voorhand zo slecht nog niet. Twee jaar geleden scoorde Bon Boys in de laatste seconde de gelijkmaker, waardoor er na afloop louter lachende gezichten te zien waren. Maar het ene punt is het andere niet. Dit keer betekende een late goal doffe teleurstelling, omdat deze remise voelde als een nederlaag. Maar de eerlijk gebiedt ook te zeggen dat een gelijkspel op basis van de gehele wedstrijd wel een juiste afspiegeling was.
   
  Achilles en Bon Boys hebben de naam er doorgaans prachtige wedstrijden van te maken, maar deze editie paste niet in dat rijtje. Zonder de dynamiek van het publiek wisten beide ploegen niet het beste in zichzelf naar boven te halen, waardoor deze aflevering net als het decor en het weer grauw en grijs was. Het was rommelig van beide kanten. Omdat er veel balverlies was, zaten de ploegen constant in de omschakeling. Het was pingpongen op een groot veld. 
   
  Naast de al weken afwezige Tom Veldhuis en Jeffrey Zijlstra, ontbrak zondag ook Rogier Noordman. Daar stond tegenover dat Erik Makkink voor het eerst dit seizoen weer aansloot bij de selectie. Na twintig minuten moest trainer Rob Haveman noodgedwongen ingrijpen, omdat Mika Beukert er met een liesblessure af moest. Dani Bultman vormde daarmee voor het eerst een centrum met Niels Rupert en de plek van Dani op het middenveld werd ingenomen door de 17-jarige Tom Wijlens, die een dag daarvoor nog 90 minuten had gespeeld bij de onder 19. Dat was niet te zien, want Tom speelde een uitstekende wedstrijd.  
   
  De eerste kans van de wedstrijd was voor de weer fitte Youri Gersmann, vervolgens was het de beurt aan de handige linkerspits van Achilles, maar doelman Jens Keemers demonstreerde opnieuw zijn puike vorm. 
  Uiteindelijk brak Bon Boys in de eerste helft de wedstrijd open. Na een goede individuele actie van Stefen Overbeeke belandde de bal bij de spits waar ze bij Achilles een punthoofd van krijgen, omdat hij vrijwel scoort tegen de Hengeloërs. Met een prachtige ‘veeg’ schoot Martijn Richters de bal in het doel: 0-1. 
   
  Meteen na rust sloeg Bon Boys opnieuw toe. Tom Wijlens verstuurde een heerlijke steekpass op Youri, die de keeper omspeelde en daarna werd gevloerd. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Milan Bultman: 0-2. 
  Een kwartier voor tijd hadden de bezoekers in het slot kunnen gooien. De ingevallen jeugdspeler Nick Stokkingtreeff had voor eigen succes kunnen gaan, maar hij legde de bal na een rappe uitbraak opzij naar Martijn. Zijn inzet ging via de keeper en de lat over. 
  Achilles bleef daardoor in leven en met het inbrengen van de routiniers Visscher (ex-Quick’20 en DETO), Assink en de oude bekende Robert Wilens kantelde de wedstrijd. Achilles ging beter voetballen, zonder dat Bon Boys nou echt zwaar onder druk kwam te staan. De 1-2 viel een beetje vanuit het niets en vanaf dat moment voelde je dat het nog een overlevingsstrijd zou worden.
   
  Achilles gooide alles naar voren, en bij Bon Boys sloeg de angst in de hoofden en benen. Vlak voor tijd viel ook nog de 2-2. Een minuutje later klonk het eindsignaal en dat was misschien ook maar goed ook, aangezien er die fase een aangeslagen ploeg op het veld stond.
  Natuurlijk vielen er na afloop woorden ‘als dit mag niet gebeuren en dit moet je ten koste van alles over de streep trekken’, maar toen de emotie was verdwenen, was iedereen het er wel eens over eens dat een gelijkspel terecht was. En een kritische blik naar het eigen spel leerde dat Bon Boys aan de bal te weinig had gebracht, terwijl er volop ruimte lag. Het was allemaal te gehaast, te geforceerd op zoek naar de laatste pass. Voetballend is er nog ruimte voor verbetering. 
   
  Aan de andere kant: als je ziet hoe er de laatste weken telkens geïmproviseerd moet worden vanwege blessures, dan kun je alleen maar tevreden zijn met de oogst van tien punten uit vier duels en een gedeelde derde plek op de ranglijst met maar twee punten achterstand op koploper NEO.