• Bon Boys verslaat ook eersteklasser Winterswijk

 • Het eerste elftal heeft zich op een knappe wijze geplaatst voor de volgende ronde in het bekertoernooi. De ploeg van Matthijs Blijham won ook de laatste en derde groepswedstrijd. Uit bij eersteklasser FC Winterswijk werd het 3-2. Daarmee bleef Bon Boys in de poule met Grol, Varsseveld en Winterswijk zonder puntenverlies.

   

   

  Na de uitstekende wedstrijd tegen Grol wachtte Bon Boys zondag het volgende interessante meetmoment. FC Winterswijk is al jaren een stabiele eersteklasser, met enkele vaardige spelers in de selectie. Na 90 minuten onder lastige omstandigheden - regen en wind - kon de conclusie worden getrokken dat de ploeg ook voor deze test was geslaagd. De zege mocht er zijn, en was op basis van de gehele wedstrijd ook niet onverdiend.

  Aan de bal haalde Bon Boys niet het niveau van de wedstrijd tegen Grol. Dat lag enerzijds aan de weersomstandigheden, aan de andere kant had dat ook te maken met de spelopvatting van de thuisploeg. Omdat zowel Winterswijk als Bon Boys goed druk naar voren zetten, hadden beide teams moeite om de zuiverheid altijd te bewaren. Het spel oogde soms wat rommelig, maar daar stond tegenover dat Bon Boys verdedigend lange tijd niets weggaf en opnieuw veel energie in de wedstrijd legde.

  Na een gelijk opgaande wedstrijd brak Dani Bultman het duel open. Hij kopte bij de eerste paal knap raak na een hoekschop van zijn broer Milan. 

  Bon Boys begon goed aan de tweede helft, maar na een fout in de opbouw kwam Winterswijk op 1-1. Na die gelijkmaker brak de lastigste periode aan voor de bezoekers. Winterswijk drong even fel aan, kreeg ook kansen, maar de lat en doelman Wouter Lankheet voorkwamen de achterstand. De 1-2 van Daan ten Dam viel een beetje vanuit het niets. Bon Boys kreeg na die treffer wel de controle terug en diezelfde Daan zorgde niet veel later ook voor de 1-3. Invaller Eli van Paridon had ook nog de vierde treffer op zijn schoen, maar hij raakte van dichtbij de paal. In de 90ste minuut scoorde Winterswijk vanuit een corner nog de 2-3, maar verder liet Bon Boys het niet komen. 

  In het laatste kwartier maakte de 16-jarige Derk Klanderman zijn eerste minuten in het eerste elftal. 

  Door de overwinning gaat de ploeg door als groepswinnaar naar de knock-out-fase. Dankzij de 1-1 bij Varsseveld plaatste ook Grol zich voor de volgende ronde. 

   

  Met deze puike bekerreeks kwam er voor Bon Boys een einde aan de voorbereiding. Hoe leuk en aardig dit opstekers ook zijn, vanaf komend weekend gaat het pas echt gebeuren. Dan tellen de resultaten in de beker niet meer. Bon Boys begint de competitie in de vernieuwde tweede klasse I met een uitwedstrijd bij nieuweling Witkampers, dat zondag ook vertrouwen tankte door de sterke eersteklasser Voorwaarts Twello op 2-2 te houden. Bon Boys is dan ook gewaarschuwd: goede bekerresultaten zijn leuk voor het moraal, maar geven je nog geen enkele garantie.

   

  Ook het tweede elftal van Bon Boys is door in de beker. De ploeg van Frank Bruin won in Denekamp met 1-0 van SDC’12 2 en werd daardoor groepswinnaar. Dat geldt ook voor onder 19-1 dat zaterdag een knappe zege haalde bij Grol (0-1) en daarmee de Achterhoekers en HSC’21 voorbleef in de poule.