• Bon Boys sluit na zege aan bij subtop
 • Trainer Rob Haveman zei het na afloop treffend in De Twentsche Courant/Tubantia. ,,De laatste weken kregen we volop complimenten, maar haalden we geen punten. Tegen Lemelerveld was het andersom.” Het spel was niet goed, maar er werd wel aan de enige opdracht voldaan: winnen (2-0).


  Het was niet top zondagmiddag, maar het was wel goed genoeg voor de derde zege van het seizoen, waardoor Bon Boys zich meldde in de subtop van de tweede klasse. Voor alle duidelijkheid: de overwinning was verdiend. Bon Boys was de ploeg met de meeste dreiging en kwam verdedigend geen moment serieus in de problemen bij de kennismaking met het nieuwe prachtige hoofdveld. Het lag ook zeker niet aan de mat dat het spel stroperig en slordig verliep.

  De thuisploeg startte wel energiek en al na één minuut zorgde Youri Gersmann voor het eerste gevaar. Zijn inzet werd geknap gekeerd door de doelman van Lemelerveld. Gaandeweg de eerste helft kreeg Bon Boys problemen met het druk zetten, waardoor de bezoekers er af en toe te simpel onderuit voetbalden. Op de momenten dat het pressen wel functioneerde was het ook meteen gevaarlijk. Dat leverde onder meer een mooie kans op voor Youri, die de keeper omspeelde maar vanuit de verre hoek de bal net naast het lege doel schoot. Bon Boys was wel de betere ploeg, maar de echte overtuiging en finesse ontbraken. Vlak voor rust brak de thuisploeg alsnog de ban. Na een mooie steekpass van Youri schoot Martijn Richters de bal knap in de verre hoek: 1-0.

  Net als in de eerste helft begon Bon Boys ook sterk aan het tweede bedrijf en in die fase had de ploeg Lemelerveld de genadeklap moeten geven. Curieus was een doelpoging van Martijn Richters. Zijn schot raakte tot twee keer toe de binnenkant van de paal en eindigde vervolgens in de handen de doelman. De beslissing volgde toen Youri onderuit werd gehaald door de doelman van de Sallanders. Milan Bultman benutte de strafschop (2-0) en daarmee was de angel uit het duel. Lemelerveld probeerde zich nog wel op te richten, maar het geloof was er niet meer. Bon Boys had in de eindfase ook zomaar nog verder kunnen uitlopen.

  Wat het meest bleef hangen van dat laatste deel van de wedstrijd waren de wissels. Zo speelde A-junior Jim Nienhuis twintig minuten mee en even later maakte jeugdspeler Tom Wijlens zijn debuut. Tom is al de derde debutant uit de jeugd die dit seizoen zijn vuurdoop beleefde. Beide spelers deden het prima. Met een prachtig onverwacht schot was Jim nog dichtbij zijn eerste treffer. Daarnaast viel tweede elftalspeler Sven Leppink goed in, waardoor Bon Boys de personele problemen uitstekend wist te maskeren. Van de vijf gespeelde wedstrijden was dit misschien wel de minste qua niveau, maar het positieve was wel dat de overwinning toch nog vrij eenvoudig tot stand kwam.


  Al met al een nuttige, belangrijke zege voor Bon Boys, dat goede zaken deed op de ranglijst. De driepunter zorgde er in elk geval voor dat het bokbier bij het aansluitende Oktoberfest nog net iets zoeter smaakte.