• Bon Boys overtuigt met ruime zege bij Barbaros
 • Twee weken geleden, na de kansloze laatste test bij PH, stonden de gezichten bij Bon Boys toch op lichte vertwijfeling. En zie nu eens: na twee competitieduels. Zes punten, 10 goals voor en drie treffers tegen. Het zegt allemaal nog niet zoveel, maar het is wel prettig als je zo begint. Zondag kreeg de zege tegen Achilles'12 een passend vervolg. De altijd lastige uitbeurt bij Barbaros leverde uiteindelijk een dik verdiende ruime zege op: 0-5.

  Waar het tegen Achilles af en toe nog piepte en kraakte, daar stond er zondag in de schaduw van het FBK-stadion een soevereine ploeg die al het gevaar neutraliseerde en zelf aan de bal de regie in handen had. Bon Boys overtuigde tegen Barbarbos in alle linies. Niemand uitgezonderd. Achterin werd er nauwelijks iets weggeven, op het middenveld was Bon Boys met en zonder de bal de baas, en voorin was er voortdurend dreiging. Wat wel hetzelfde was als tegen Achilles: de teamgeest en discipline. Het elftal speelde opnieuw met enorm veel energie, en won vrijwel alle persoonlijke duels en tweede ballen. De ploeg van Berthil ter Avest zat er bovenop en gaf de thuisploeg geen enkele ruimte.

  De bezoekers hadden zich prima ingesteld op de nieuwe speelstijl van Barbaros. Die ploeg heeft het korte combinatiespel losgelaten, zakt wat meer in en verkiest heel snel de diepe bal op de lopende mensen. Bon Boys begon goed in Hengelo en werd meteen gevaarlijk. Dat de openingstreffer al vroeg viel was ook geen verrassing, aangezien Bon Boys al vanaf de aftrap een paar goede kansen kreeg. Na een strakke voorzet van de bezige bij Dani Bultman met links, was de naar binnengekomen Youri Gersmann attent: 0-1.
  Barbaros probeerde zich te herpakken en dat leverde vooral een regen aan hoekschoppen op. Acht stuks kreeg Barbaros er in de eerste helft en dat was eigenlijk het enige minpuntje van de eerste helft. Al te veel gevaar leverde dat overigens niet op, al is het altijd oppassen met de traptechniek van de oude bekende, Yuneyt Avsar. De corners van onze kant waren een stuk gevaarlijker en eentje daarvan leverde ook de 0-2 op. Tom Veldhuis zag zijn kopbal eerst worden gekeerd door de keeper, maar in de rebound was hij er als de kippen bij.

  Na rust begon Barbaros meteen aan een soort van alles-of-niets-offensief. Het was even zoeken bij ons, maar tot grote problemen leidde het balbezit van de thuisploeg niet. Bon Boys was in de tegenstoten een stuk gevaarlijker en zoals zo vaak in het voetbal: als je die eerste storm overleeft en je weet de derde te scoren, dan is de angel bij de tegenstander eruit. Dat gebeurde zondagmiddag ook. Na een overtreding op Youri mocht Milan Bultman aanleggen voor zijn twee strafschop van het seizoen. De aanvoerder, die een dijk van een wedstrijd speelde, schoot onberispelijk raak: 0-3. Vanaf dat moment was het voor de vele bezoekers uit Haaksbergen puur genieten. Bon Boys liet de bal soepel rondgaan en liep in het restant nog uit naar 0-5. Na een prachtige aanval, ingeleid door een balonderschepping van Milan en prachtige pass van Jeffrey Zijlstra tikte Youri alweer zijn vijfde goal van het seizoen binnen. Ter vergelijking: vorig seizoen maakte hij er in de competitie in totaal drie. En bij het scheiden van de markt bekroonde Jeffrey zijn sterkte wedstrijd met zijn eerste van het seizoen.

  Zo werd het al met al een rimpelloze middag op het terrein waar Bon Boys in de tweede klasse nog nooit won. Hoewel je de eerste balans pas na een wedstrijd of zes kunt opmaken, geeft dit de Veldmaatse burger wel moed. Na een heuse metamorfose binnen de selectie is het inmiddels wel duidelijk geworden dat er een hechte groep staat, die voor elkaar door het vuur gaat. Uiteindelijk is die eensgezindheid de basis van veel, bijna alles zeg maar. Het mooie was dat na de strijdlust tegen Achilles er nu ook echt goed werd gevoetbald.