• Bon Boys na strafschoppen verder in beker

 • Het eerste elftal van Bon Boys heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Dat ging niet zonder slag of stoot tegen AZSV 2. Na negentig minuten onder het licht van veredelde schemerlampen was het 1-1. Bon Boys nam daarna de strafschoppen beter. Na een bloedstollende serie, waarin alle veldspelers aan bod kwamen, werd het 9-8.
   
   
  Het werd woensdagavond de wedstrijd die je kon verwachten. Veld 4, een lastig te bespelen, gladde kunstgrasmat, een matige verlichting en een tegenstander die er vol vuur in kleunde. Het werd Bon Boys niet makkelijk gemaakt en dat was ook de verdienste van de ongenaakbare koploper in de zaterdag reserve hoofdklasse. Op die ploeg zit het label van tweede elftal, maar zou in onze tweede klasse niet misstaan.
   
  De Aaltenaren beten zich vast in de duels, durfden hoog druk te zetten en gooiden er een flik portie opportunisme in. Met veel lange ballen van achteruit probeerde AZSV Bon Boys in de problemen te brengen. Dat leverde wat speldenprikjes op, maar echte grote mogelijkheden bleven uit. Bon Boys probeerde het vertrouwde positiespel wel van de grond te krijgen, maar dat stokte vaak in de eindfase. Na een gelijkwaardige eerste helft trof alleen Rutger Scharenborg doel. De jeugdspeler, die een basisplaats had, schoot de bal van afstand binnen: 0-1. Na die openingstreffer verscheen Dyon ten Vregelaar nog alleen voor de keeper, maar die hield zijn ploeg in de wedstrijd. Tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Stefan Overbeeke, die na een harde charge geblesseerd raakte. Hopelijk valt het mee en is hij zondag tegen Schalkhaar wel inzetbaar. 
   
  Met het oog op de competitie voerde Bon Boys in de rust wat geplande wissels door. Na een uur spelen maakte Erik Makkink na lange tijd zijn rentree in een officiële wedstrijd. Hij verving aanvoerder Milan Bultman. In die tweede helft had Bon Boys meer controle en had het ook afstand moeten nemen van de thuisploeg, die vooral dreigend werd door fouten in onze opbouw. De goed spelende Dyon snelde voortdurend langs zijn tegenstander, maar in de afronding zat het hem niet mee. De gelijkmaker een kwartier voor tijd viel ook een beetje vanuit het niet: 1-1. Bon Boys drong daarna nog wel aan, maar verder dan een kans voor Martijn Richters en een handvol hoekschoppen kwam de ploeg niet.
   
  Strafschoppen brachten uiteindelijk de beslissing. Die werden allemaal feilloos genomen door beide ploegen. Twintig penalty’s waren er maar liefst nodig om een winnaar te wijzen. Bon Boys miste één keer, AZSV deed dat één keer vaker. De laatste bal verdween hoog over het doel, waardoor Bon Boys door is naar de laatste 32. Niet goed gespeeld, wel de missie volbracht.