• Bon Boys laat Schalkhaar ontsnappen
 • Bon Boys had zondag het sterke Schalkhaar pijn kunnen, en uiteindelijk ook moeten doen.  De ploeg van Rob Haveman liet de bezoekers ontsnappen en liep daardoor onnodig tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan:  eindstand 0-1.

  Het meest gebruikte woord zondagmiddag in het kamp van Bon Boys? Zuur. Zuur was het verlies, omdat er meer had ingezeten voor het eerste elftal. Voor alle duidelijkheid: Schalkhaar heeft een uitstekende ploeg, die dit seizoen bovenin gaat eindigen. Maar zondag had Bon Boys één van de betere teams van de tweede klasse lange tijd waar het, het hebben wilde: in de verdrukking. Vervolgens gaat het erom wat je daar wat mee doet, en dat is vooralsnog het grootste probleem. Bon Boys heeft teveel kansen nodig om tot scoren te komen. In de eerste twee duels bleef dat nog zonder gevolgen, maar Schalkaar strafte dat wel af. Na 45 minuten was een 2-0 ruststand heel logisch geweest, maar in plaats daarvan stond het 0-1.


  Voetbal, ook bij de amateurs, is zo vaak een sport van momenten. Terwijl Bon Boys zondag voor rust de bovenliggende partij was en het nodige gevaar stichtte, sloeg Schalkhaar genadeloos toe. En hoe. De goal na een minuut of 30 was even zo discutabel als majestueus. De aanval van Schalkhaar begon bij een bal die de zijlijn had gepasseerd (zelfs sommige bezoekers uit Schalkhaar erkenden dat na afloop), maar hoeveel clubgrensrechters zijn in zo’n zo situatie - met de scheidsrechter op afstand - zo eerlijk dat ze meteen de vlag in de lucht steken? Vanuit de reactie stopten een paar spelers van Bon Boys en in een flits van een seconde was de bal op het randje van het strafschopgebied. Wat er toen gebeurde, verdiende slechts een diepe buiging. Milan Beumer, die een verleden heeft bij onder meer PSV en Go Ahead Eagles, stifte de bal vervolgens prachtig over doelman Jens Keemers heen. Een juweel van een goal, die je in de tweede klasse zelden ziet. Stel: Benzema had hem zondag in de finale van de Nations League zo gemaakt, dan was de treffer de hele week de hele wereld overgegaan.

  Vanuit Bon Boys-optiek was het doelpunt wrang, omdat het eigenlijk niet eens een kans was. Van niets werd iets gemaakt. Het was voor het eerst dit seizoen dat de ploeg op achterstand kwam, maar tot aan de rust was niet te merken dat het elftal van slag was. Bon Boys bleef beter, domineerde op het middenveld en kwam achterin tegen de balvaardige aanvallers van Schalkhaar niet in de problemen. Het enige dat er aan ontbrak was de zuiverheid in de eindpass, en ja: een doelpunt had ook niet misstaan. Milan, Jeffrey (bal op de bal) en Martijn waren er het dichtst bij.


  Bon Boys pakte in de eerste tien minuten van de tweede helft de draad nog wel op, maar met het uitblijven van de gelijkmaker en het wegtikken van de tijd ebde het geloof weg. Hoop veranderde in wanhoop. De ruimtes werden groter, waardoor de tweede ballen niet meer werden opgepikt. Schalkhaar nam de controle over en als de thuisploeg weer even aanzette, braken de bezoekers slim het ritme met blessurebandelingen. Daardoor kwam er geen vaart meer in het spel, en in de eindfase - toen Bon Boys alle risico’s nam - had Schalkaar ook nog zomaar de 0-2 kunnen maken, ware het niet dat Jens nog een keer geweldig redde.


  Bon Boys perste er nog wel met hangen en wurgen een slotoffensief uit, maar de echte overtuiging was er niet meer. Jeffrey was met een inzet nog het dichtst bij de 1-1, maar de doelman van Schalkhaar tikte de bal nog net over. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Daarmee was de eerste nederlaag een feit en bleef de ploeg achter met een dubbel gevoel. Aan de ene kant heeft Bon Boys laten zien dat het op een goede dag mee kan met een ploeg als Schalkhaar. Aan de andere kant moet je je ogen niet sluiten voor de tweede helft, die gewoon niet goed genoeg was. 

  Neemt niet weg dat de ploeg op basis van de hele wedstrijd minimaal een punt had verdiend. En dus sprak alles en iedereen bij Bon Boys na afloop over een zure middag.
  Het positieve was dat Eli van Paridon uit de onder 19 in de tweede helft zijn debuut maakte.