• Bon Boys krijgt te weinig tegen effectief Grol
 • Bon Boys is de week van de waarheid begonnen met een tegenvaller. De eerste opdracht mislukte, al viel de ploeg van Rob Haveman tegen Grol niet zoveel te verwijten. Bon Boys was de bovenliggende partij, maar het eenmansleger Luc Berentsen had aan één momentje genoeg: 0-1.  

  Bij Grol wezen ze naderhand meteen naar de eerste confrontatie tussen beide ploegen. Toen ging Bon Boys er in de blessuretijd met de overwinning vandoor, terwijl een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Zondagmiddag waren de rollen wat dat betreft omgedraaid. Bon Boys had in grote delen van de wedstrijd het initiatief en het betere van het spel, maar de ploeg strandde op een uiterst effectief Grol. 

  Op voorhand was al duidelijk dat het duel met de nummer vier een ware graadmeter zou worden. Bon Boys, dat zonder de zieke centrale verdediger Rogier Noordman speelde, begon overtuigend aan de lastige klus en was binnen een minuut al dreigend. Vanaf de aftrap waren de intenties van de beide ploegen ook duidelijk: waar Bon Boys de regie wilde pakken, trok Grol zich terug, om te loeren op de omschakeling met de snelle buitenspelers en de topscorer van de tweede klasse Luc Berentsen. 

  Bon Boys was in de openingsfase de betere ploeg, dook ook een keer gevaarlijk in het strafschopgebied op, maar na een minuut of twintig kwam het duel meer in evenwicht. De beste kans voor Grol was een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar die ging tot geluk van alles en iedereen bij Bon Boys net over. Veel meer gaf de geconcentreerd verdedigende defensie niet weg en dat was een compliment waard tegen de gevaarlijke voorhoede van Grol. Bij Bon Boys ontbrak het in de laatste fase net aan dat kleine beetje zuiverheid, waardoor mogelijkheden net geen kansen werden.  

  Na rust was Bon Boys heer en meester. De ploeg drukte Grol terug op de eigen helft en ging op zoek naar de verdiende openingstreffer. De beste kans was voor de opgestoomde Niels Rupert, maar zijn inzet werd door een verdediger van Grol op een acrobatische wijze met de hak nog uit het doel gehaald. Ook dribbelkoning Youri Gersmann slalomde enkele keren door de achterhoede en bij één van zijn acties werd hij overduidelijk ten val gebracht. Dat Bon Boys geen strafschop kreeg terwijl de arbiter de fluit al in de mond had, kwam - zo luidde de uitleg van de arbiter na afloop - omdat Youri te snel weer in de benen stond. Een opvallende verklaring.    

  Het enige dat je Bon Boys in die fase kon verwijten was dat het overwicht niet leidde tot meer echte grote kansen. Er was dreiging, maar geen acuut gevaar. Het was een zoektocht naar die ene opening in de hechte Grolse defensie. En dan zul je altijd zien dat die ene uitval er meteen eentje is met grote gevolgen. Terwijl onze doelman Jens Keemers in de tweede helft nog niets te doen had gehad, sloeg Grol in de 73ste minuut bij de eerste serieuze uitbraak genadeloos toe. Na een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant belandde de bal op het hoofd van topscorer Berentsen, die dit seizoen niet af te stoppen is. Eén kans, meteen een goal. Dat is ook een kwaliteit. 

  Die tegenvaller vanuit het niets deed wat met Bon Boys, dat in het restant wel op jacht ging naar de gelijkmaker, maar de 0-1 had zichtbaar iets met de spelers gedaan. De wil was er wel, de inzet ook, maar de overtuiging was verdwenen waardoor het slotoffensief niet echt van de grond kwam. Ondanks al het balbezit, kwam Bon Boys er niet meer doorheen. Het gevolg: de eerste nederlaag op het nieuwe kunstgrasveld en een dure in de strijd om de titel. 

  Omdat NEO geen fout maakte tegen SDC’12, moet Bon Boys deze week in de achtervolging. Is er een reden tot paniek? Natuurlijk niet. Bon Boys slaagde er zondag in om een sterke tegenstander als Grol de wil op te leggen en dat werd na afloop zondag ook gezien door de eigen aanhang. Het enige waarin het elftal niet slaagde was dat overwicht te vertalen. Dat lag voor een deel aan ons, maar Grol had defensief de zaakjes ook goed op orde. 

  Het is nu zaak om de geest fris te houden voor de wedstrijd van donderdag bij Wijhe’92. Er is nog altijd niets gespeeld. NEO moet op die avond naar Grol, dus wie weet ziet de week van de waarheid er over een paar dagen alweer heel anders uit.