• Bon Boys knokt zich naar zege op Achilles'12
 • Renovaties komen doorgaans niet in één dag tot stand. Dat geldt ook voor de wederopbouw van het eerste elftal. Zondagmiddag gaf het vernieuwde Bon Boys een eerste signaal van hoop af door titelkandidaat Achilles'12 te kloppen: 5-3. De ploeg tankte zelfvertrouwen en energie.

  Het zegt allemaal nog niet zoveel, zo'n eerste zege op de openingsdag van het seizoen, maar voor Bon Boys was dit wel een hele fijne opsteker na een wisselvallige voorbereiding, waarin nog niet helemaal duidelijk was geworden waar deze selectie op dit moment staat. Vorige week zaterdag nog, bij de generale bij PH, gaf het elftal totaal niet thuis. Daarom werd het duel tegen het sterke Achilles ook met de nodige nieuwsgierigheid tegemoet getreden. Wat mag en kun je verwachten van Bon Boys? Bij de aftrap van het seizoen werd in elk geval duidelijk dat het met de teamspirit wel goed zit, en dat Youri Gersmann het meteen op de heupen had. De man van de dribbels was op de openingsdag van het seizoen ook de man van de trefzekerheid. Met drie treffers van zijn voet speelde hij de hoofdrol bij de overwinning van de thuisploeg.

  Het spel is zeker nog voor verbetering vatbaar, en ja, het was af en toe nog rommelig, maar daar tegenover stond een voortreffelijke teamgeest. Bon Boys leunde op het collectief en hield zich aan de strategie die was uitgestippeld. Omdat Achilles een technisch vaardige ploeg heeft die altijd naar voren wil, wisten de Veldmaters dat de tactische discipline groot moest zijn om een kans te maken. In tegenstelling tot de natuur van dit elftal besloot Bon Boys om de tegenstander dit keer wat meer op te vangen, in plaats van meteen bij de strot te pakken. Op die manier hoopte de ploeg de ruimte te creëren voor de snelle aanvallers. Die opzet lukte, al was Achilles in de openingsfase voetballend wel de betere ploeg.

  De Hengeloërs spelen al jaren nagenoeg met hetzelfde elftal en dat zie je vaak terug in het spel. De ploeg was ook dichtbij de 0-1, maar gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisploeg meer greep op de bezoekers. Na een goede actie van Mika Beukert bracht Martijn Richters de thuisploeg op voorsprong (1-0), maar niet veel later was het alweer: 1-1. Dat Bon Boys toch met een voorsprong ging rusten dankte het aan de ongrijpbare Youri Gersmann die zo'n middag had, waarbij het leek alsof hij op de slalompiste stond: 2-1.

  De tweede helft kende een ander beeld. Bon Boys beet zich venijnig vast in de wedstrijd en nam ook de regie over. De bezoekers raakten geïrriteerd en schoten zichzelf daarbij in de voet. Zoals bijna altijd tegen Achilles kende het duel ook dit keer weer een grillig en spannend scoreverloop. Van 3-1 werd het 3-2, van 4-2 (strafschop Milan Bultman) met uitzicht op meer werd het plots 4-3, maar uiteindelijk maakte Youri in de slotfase aan alle onzekerheid een einde: 5-3. Met een beetje meer precisie had Bon Boys op het eind nog meer treffers kunnen maken, maar dat zou op basis van de gehele wedstrijd ook iets teveel van het goede zijn geweest.

  Maar onverdiend kon je de zege niet noemen. Bon Boys trok op basis van strijd de eerste zege over de streep. Veel spelers van Bon Boys liepen mede door de hitte op het kunstgras op hun laatste benen, maar die waren dit keer sterk genoeg. En vergeet niet dat het voor veel spelers de eerste wedstrijd was op dit niveau. Neem Sven Leppink, die vorig seizoen nog in de onder 19-speelde en in de voorbereiding vooral in het tweede elftal. Door de blessures van Niels Rupert en Bas Dreierink speelde de jongeling in de basis en dat deed hij prima. Zo werd het voor Bon Boys een aangename start van het seizoen. Noem het gerust bonuspunten, gezien het loodzware programma van de komende weken.

  Een samenvatting van deze wedstrijd is te zien door de volgende link te knippen en plakken:  https://www.youtube.com/watch?v=Ku4S6YfhDXU&feature=youtu.be