• Bon Boys jaagt op nacompetitie
  • Je kunt er op voorhand allerlei formules en scenario’s op los laten. Allerlei mitsen en maren. Voors en tegens. Maar het enige waar het eerste elftal invloed op heeft, is haar eigen wedstrijd, zondagmiddag op De Wesselerbrink. Bon Boys moet gewoon zelf winnen van Victoria’28 en dan wordt tegen de klok van kwart voor 4 wel duidelijk of de nacompetitie is gehaald.

    Als Bon Boys drie punten pakt, is het in elk geval verzekerd van de derde plaats. En hoe het ook afloopt, dat is een puike prestatie van de ploeg die daarmee met afstand de beste nieuwkomer is van de tweede klasse. Voorwaarde is dus wel dat er zondag bij Victoria geen misstap wordt begaan. Voor de thuisploeg liggen de belangen heel anders. Voor de groen-witten draait alles om de week erna, als de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen degradatie wordt afgewerkt. Victoria kende lange tijd een moeizaam seizoen, maar een goede inhaalrace na de winterstop heeft er voor gezorgd dat rechtstreekse degradatie kon worden afgewend. Zoals bekend won Bon Boys de eerste confrontatie met ruime cijfers (9-0), maar dat was in een ander deel van het seizoen. De ploeg van Berthil ter Avest weet dat er zondag een heel andere tegenstander op het veld staat, een ploeg die met een goed gevoel aan de nacompetitie wil beginnen, en ongedwongen aan de laatste klus van het reguliere seizoen kan beginnen. Bij Bon Boys ontbreekt Tayfun Hazir, die tegen Robur et Velocitas met een knieblessure van het veld moest. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de ernst is van zijn blessure.

    Lukt het Bon Boys om het prima debuutseizoen te bekronen met een dik verdiende prijs? Kom de ploeg zondag steunen in Enschede. Van de Veldmaat naar de Wesselerbrink, dat voelt bijna als een thuiswedstrijd. En wie weet is er na afloop reden voor een feestje op De Greune.