• FC Twente heeft Bon Boys aangewezen als één van drie zogenaamde Hotspots in de regio. Dat betekent dat vanaf woensdag 25 september een trainingsgroep van getalenteerde spelertjes uit de regio onder 9 jaar bij ons wekelijks gaan trainen. Die sessies vinden plaats van 16.00 uur tot en met 17.00 uur. De andere steunpunten zijn De Esch en De Zweef.
   
  Bon Boys-voorzitter Gert-Jan Klanderman laat weten 'zeer verheugd te zijn', dat FC Twente z'n oog heeft laten vallen op onze club. Dat FC Twente op De Greune neerstrijkt heeft meerdere redenen. Naast het feit dat wij een goede naam hebben in het regionale amateurvoetbal en regelmatig spelertjes afleveren aan de trots van de regio, is onze club vanaf het prille begin aangelijnd geweest bij  de plannen van FC Twente.
   
  Ongeveer anderhalf jaar geleden heeft Gert-Jan eens een balletje opgegooid bij FC Twente om de banden met de regionale clubs verder aan te halen. Hij merkte in de regio dat er sprake was van enige afstand. Dat heeft geleid tot een uitnodiging, waarbij de Enschedese club de plannen voor de Hotspots ter sprake bracht. Vanaf dat moment zijn wij nauw betrokken geweest bij de plannen en hebben we ook voor input gezorgd. 
   
  Inmiddels hebben de plannen de tekentafel verlaten en gaat de Hotspot in bedrijf. Vanaf woensdag 25 september trainingen acht jonge voetballertjes bij ons onder de vlag van FC Twente. Een prachtige ontwikkeling waar wij als Bon Boys trots op zijn. 
   
  Hieronder een deel uit de brief die FC Twente naar de amateurclubs in de regio heeft gestuurd. Daarin legt de club uit wat de bedoeling is: 
   

  Graag brengen we u verder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen inzake ‘Hotspots’. Onder een Hotspot (HS) verstaan we een getalenteerde trainingsgroep van spelertjes in de leeftijd van O-9. FC Twente is een groot voorstander van het ontwikkelen van jong talent. Daarnaast vinden wij het zeer van belang dat jeugdige spelertjes niet al op te jonge leeftijd geconfronteerd worden met (te) ver doorgevoerde selectieprocedures.

  Dat getalenteerde spelertjes van O-9 zich ontwikkelen bij hun ‘eigen’ club vinden wij een uitstekende zaak. Doel: Binding met de regio c.q. amateurvoetbal/clubs . Talent zolang als mogelijk te laten spelen en trainen in de eigen regio, bij de eigen club . Een brede groep meer getalenteerde spelers op jonge leeftijd beïnvloeden middels een extra training onder leiding van de Twentse Voetbalschool die aangestuurd wordt door FC Twente . Een brede groep van jonge voetballertjes vroegtijdig in kaart hebben in het traject richting de selectie O-11 FC Twente heeft in de maanden november en december 2018 reeds een HS georganiseerd op de velden van Rohda Raalte, deze trainingsmomenten hebben wij gebruikt als pilot.

  Aan de hand van de pilot en de evaluatie zijn we gekomen met een traject vanaf het seizoen 2019-2020. Het traject zal er vanaf de zomer 2019 als volgt uit komen te zien: In de periode september 2019 - december 2019: O-10: traint in twee grote groepen op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. Trainingen vinden altijd plaats op de woensdagmiddag. Training vindt plaats onder leiding van trainers van de FC Twente Voetbal Academie. Rondom de herfst- en kerstvakantie periode wordt er binnen dit traject door geselecteerd. O-9: traint op drie verschillende HS locaties in de regio.

  Voor deze HS is gekozen voor vv de Esch, vv de Zweef en vv Bon Boys. De planning ziet er als volgt uit: Woensdag 25 september 2019 t/m woensdag 11 december 2019 van 16.00 uur tot 17.00 uur bij vv de Zweef en vv Bon Boys. Vrijdag 27 september 2019 t/m vrijdag 13 december 2019 van 17.00 uur tot 18.00 uur bij vv de Esch. In de herfstvakantie zijn er geen trainingen.