• Bon Boys hard onderuit tegen NEO
 • Gezien de uitslag was het misschien maar goed dat er zondagmiddag geen toeschouwers bij de wedstrijd van het eerste elftal mochten zijn. Na twee zeges op rij, schoot NEO de ploeg van de roze wolk: 0-3.

  Als je met zulke cijfers verliest, kun je moeilijk stellen dat de nederlaag onverdiend was. Dat doen we dus ook niet. Toch was er iets geks aan de hand: als je over 90 minuten de kansen van beide ploegen er bij pakt, dan had Bon Boys er zowaar meer dan NEO. Maar op de uitgestorven Greune was het zondag allemaal net niet.

  Bon Boys verloor de wedstrijd in de eerste 35 minuten. Het elftal, dat in de voorgaande twee duels de nodige energie in de duels legde, holde er nu achteraan. NEO heerste, was feller en Bon Boys kreeg geen druk op de tegenstander. Op de 0-1 na een kwartier spelen was ook weinig af te dingen. Hoewel Bon Boys slordig was in balbezit en nauwelijks een goed lopende aanval produceerde in die fase, kreeg Tom Veldhuis wel een enorme kans op de gelijkmaker. Alleen voor de keeper raakte hij de binnenkant van de paal. Niet veel later scoorde NEO uit een prachtige vrije trap de 0-2. Een andere tegenvaller was dat Tayfun Hazir er af moest met een enkelblessure. 

  Het was voor het eerst dit seizoen dat Bon Boys met een achterstand werd geconfronteerd. En het moet gezegd: de ploeg probeerde na het zwakke begin wel de scherven te lijmen. Bon Boys knokte zich terug in de wedstrijd en op slag van rust was Martijn Richters met een kopbal dichtbij de 1-2. Even daarvoor ging ook nog een kopbal van Rogier Noordman net naast.

  Hoewel het veldspel nooit het niveau haalde van vorige week en teveel spelers worstelden met de vorm van de dag, nam Bon Boys in de tweede helft wel de wedstrijd in handen. De wil was er, het overwicht ook, maar het was iets teveel hangen en wurgen allemaal. Hoewel van NEO in de tweede helft weinig meer werd vernomen, voelde je gaandeweg het duel dat dit de middag was waarop de ploeg niet meer zou gaan scoren. De laatste hoop op een ommekeer werd na een enorme individuele fout de grond ingeboord: 0-3.

  Het sierde de ploeg dat het na die tegenvaller bleef zoeken naar een treffer, maar zoals eerder gememoreerd: het was het allemaal net niet. En dat kun je je niet veroorloven met NEO als tegenstander. Daarvoor hebben de Bornenaren teveel kwaliteit in elke linie. Aan de andere kant liet Bon Boys ook zien dat het ook op mindere dagen nog in staat is de nodige kansen af te dwingen.

  Wat dat betreft is er geen man overboord na de eerste tegenvaller van het seizoen, al moeten er wel lessen worden getrokken uit de zwakke start van de wedstrijd.

  Een samenvatting van deze wedstrijd is te zien door de volgende link te knippen en plakken:

  https://www.youtube.com/watch?v=CN4038nbOYI