• Bon Boys hard onderuit in Groenlo

 • Na de flitsstart in het seizoen is Bon Boys met een doffe knal van de roze wolk getuimeld. Zondagmiddag in Groenlo ging het eerste elftal hard onderuit tegen debutant Grol: 5-1. Het betekende de tweede ruime nederlaag op rij.

  Natuurlijk moest trainer Berthil ter Avest improviseren vanwege het ontbreken van vier spelers. Maar dan nog: de cijfers logen niet en stonden er zonder mededogen bij. Bon Boys verloor zondag van een ploeg, die z'n zaakjes prima voor elkaar had en op de beslissende momenten meer energie in de wedstrijd gooide. En daarvoor ook werd beloond.

  Grol speelde met het mes tussen de tanden, zoals onze trainer dat naderhand omschreef. Ook niet onbelangrijk: de ploeg ging een stuk doortastender te werk. Want hoe gek dat misschien ook klinkt na zo'n afstraffing, Bon Boys was lange tijd zeker niet kansloos in Groenlo. Sterker nog: in de eerste helft kregen de bezoekers de meeste en beste kansen. Na de vroege, ietwat gelukkige 1-0, had Grol een optisch overwicht, maar ondanks de voortdurende dreiging van de snelle en fysiek sterke voorhoede, werden er niet veel mogelijkheden uitgespeeld. Bon Boys zette daar vier kansen tegenover, maar net als tegen NEO kreeg de ploeg het ook nu niet voor elkaar om er minimaal een van te verzilveren.


  Een ander probleem was dat Bon Boys in balbezit te slordig was. Dat was ook de verdienste van Grol dat de aanvoerlijnen vanuit het middenveld naar voren goed dichthield. Met de ervaren Wouter Pillen achterin, de van Lochem overgekomen Rico Lammerdink, de sterke spits Lud Berentsen en de rappe, handige Tycho Riteco hebben de Grollenaren de kwaliteit om het elke ploeg in de tweede klasse lastig te maken. Bon Boys had er de handen aan vol, al moet je altijd eerst naar jezelf kijken. En dan moet je concluderen dat Bon Boys zelf niet goed genoeg was en teveel afhankelijk bleek van de invallen van Youri Gersmann.

  En toch had niemand bij rust het gevoel dat er uiteindelijk zo'n uitslag uit de bus zou komen. Het gevoel na 45 minuten bij Bon Boys was: voetballend moet het beter, maar de kansen zijn er en komen er. Helaas was het duel nog geen minuut onderweg toen de verdediging zich liet verrassen door een lange bal van achteruit: 2-0. Na een curieuze treffer van Dani Bultman (2-1) leek de spanning terug, maar die hoop was een minuut later alweer de grond ingeboord.

  Hoewel er vooraf was gewaarschuwd voor de Grolse luchtmacht mocht een verdediger na nota bene de eerste hoekschop bij de tweede paal ongehinderd de bal binnenkoppen: 3-1. Waar Bon Boys verzuimde om de trekker over te halen, sloegen de gastheren op precies de juiste momenten wel toe. Dat kun je geluk noemen, maar je kunt ook stellen dat Grol het zelf afdwong. De thuisploeg speelde met meer overtuiging en straalde in alles uit dat het zondag wilde winnen. En vaak rolt een wedstrijd dan ook naar je toe.


  De 3-1 meteen na de 2-1 was het breekpunt in de wedstrijd. Bon Boys hoopte met een paar wissels nog wel iets te forceren, maar het geloof was verdwenen. Grol mocht zich in de eindfase uitleven op de rode loper en dat leverde nog twee treffers op: 5-1.
  Zo werd het al met al een teleurstellende middag voor Bon Boys. Tegelijkertijd is het zaak om snel de scherven te lijmen, want met SDC'12 staat zondag alweer de volgende krachtproef voor de deur. Voor Bon Boys is het zaak om dat goede gevoel van de eerste twee wedstrijden zo snel mogelijk weer op te pakken. Iedereen weet dat de opbouw van een nieuwe selectie gepaard gaat met schommelingen, dus er is geen reden om nu in de war te raken.

  Aan de andere kant is het ook een waarschuwing, want acht treffers tegen in twee duels, is natuurlijk veel te veel. En slechts een treffer ondanks de vele kansen in twee duels is weer te weinig.
  Ondanks de deceptie viel er aan Bon Boys-zijde wel een lichtpuntje te noteren. Halverwege de tweede helft maakte Yanick Brummelhuis zijn debuut in het eerste elftal van de club waar hij opgroeide. Na een jaar lang blessureleed een mooie opsteker en de beloning voor de goede seizoenstart in het tweede elftal.