• Ploegen die om de titel spelen beheersen dat kunstje. Slecht spelen, maar toch ergens onderweg een ontsnappingsluik vinden. Vorig seizoen in de derde klasse, won Bon Boys ook op mindere dagen. Dit jaar, in de tweede klasse, is dat nog teveel gevraagd voor de spelers. TVC'28 kan dat wel, en SDC'12 tot voor kort ook. En daarom staan ze ook een straatlengte voor. Bon Boys is daar nog te wisselvallig voor, zo constateerde trainer Berthil ter Avest zondag na de nederlaag bij ATC'65. Een week na de zege op SDC'12 gaf Bon Boys in Hengelo op bijna alle facetten niet thuis. En opnieuw lukte het de ploeg niet om een mindere wedstrijd te maskeren.  Dat het wederom in een uitwedstrijd mis ging is onderhand ook geen uitzondering meer. Zo sterk als Bon Boys is in eigen omgeving, zo wankel is nog te vaak het verweer buitenshuis. Bon Boys won na de winterstop slecht een uitwedstrijd (bij MVV'29) en dat is te mager als je echt om de hoofdprijs mee wilt doen.

    Ook bij ATC wist Bon Boys dat niet te doorbreken, en dat was een fikse domper na de prima prestatie tegen SDC. Natuurlijk kijk je altijd door je eigen bril, maar in dit geval verdiende de thuisploeg ook de credits. ATC heeft een jong, talentvol elftal met veel drive, en wie daar niet hetzelfde tegenover zet, krijgt het lastig. Dat bleek wel. Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan, want Bon Boys dicteerde de openingsfase en na goed druk zetten kreeg Stein Vrieze ook een dot van een kans. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Hengelose doelman. Maar gaandeweg de eerste helft glipte Bon Boys het duel uit de vingers. ATC, dat z'n formatie wat had aangepast en met twee spitsen speelde, was feller, en voetbalde zich er een paar keer uitstekend uit. Die waarschuwingsschoten werden niet opgepikt door de gasten. Normaal gesproken is een van de wapens het goede druk zetten, maar nu werd er niet of slecht doorgedekt en mochten teveel spelers van ATC de bal in alle rust aannemen. Dat brak de ploeg ook op bij de 1-0, toen ATC van achteruit een aanval kon opzetten, zonder dat iemand van Bon Boys ingreep terwijl er spelers genoeg in de buurt waren. De opgekomen linksback rondde de snelle counter prima af: 1-0.

    De schade viel bij rust overigens mee, want na 35 minuten kopte Tayfun Hazir een hoekschop van Milan Bultman binnen: 1-1. Vlak voor rust raakte de thuisploeg na een vrije trap nog de lat. Ondanks de meevaller van de gelijkmaker was het besef er dat het in de tweede helft anders moest. Omdat ATC een numerieke meerderheid op het middenveld had, volgde in de rust ook een kleine omzetting bij de bezoekers. Die zet leek goed uit te pakken, want in het begin van de tweede helft greep Bon Boys de regie. Maar dat duurde niet lang. Na slecht uitverdedigen kreeg een speler van ATC de bal zomaar in de voeten gespeeld, en een station later lag de 2-1 in het net. Bon Boys moest daardoor opnieuw in de achtervolging, maar de overtuiging ontbrak. Net als de vorm van de dag bij velen. ATC was in de omschakeling een stuk directer en werd daarbij ook geholpen door opnieuw slordig balverlies. Dit keer werd de bal op het middenveld ingeleverd en drie seconden later was het 3-1.

    Bon Boys probeerde het daarna wel, maar het geloof en de vastberadenheid van een week geleden was er niet. Dat gevoel kwam op het eind nog wel naar boven na de 3-2 (een eigen goal). In  die spannende slotfase had ook nog de 3-3 kunnen vallen, maar ondanks een paar hectische momenten voor de goal van ATC hield de thuisploeg stand. En dat was ook verdiend.

    De middag werd nog vervelender toen de andere uitslagen binnenkwamen. WSV won opnieuw en hijgt Bon Boys nu in de nek. SDC verloor verrassend bij MVV en dat betekent dat de ploeg van Gerard Bos nagenoeg kansloos is voor de titel. Als Bon Boys de nacompetitie wil halen moet het niet alleen derde worden, maar dan dient ook SDC de laatste periode te pakken. En dat terwijl de Denekampers door het verlies van Bon Boys zich zondag al verzekerden van plek 2 en dus de play-offs.

    Kortom, een zure middag voor Bon Boys. Maar dat was zondag. Op maandag moet de knop weer om en waarom ook niet? Bon Boys is nog altijd bezig aan een prima seizoen als debutant en we staan nog altijd op plek drie. Zondag, op eerste Pinkersterdag, komt Robur et Velocitas naar De Greune en wie weet ziet de horizon er dan weer heel anders uit. Winnen is een must. Prettige bijkomstigheid: we spelen thuis.