• Bon Boys donderdag in achtste finale beker

 • Je zou het bijna vergeten gezien alle spannende ontwikkelingen in de competitie, maar het eerste elftal zit ook nog altijd in de beker. Donderdagavond wacht in de achtste finale de uitwedstrijd bij Beuningse Boys. Schrijft Bon Boys geschiedenis? 

  Onder de rook van Nijmegen gaat de ploeg van Matthijs Blijham op jacht naar een plek bij de laatste acht. Als dat lukt is Bon Boys verzekerd van een thuiswedstrijd tegen Batavia’90 of Barbaros. 

  Dinsdag publiceerde Tubantia het programma van de KNVB-beker deze week. Wat opviel was het selecte gezelschap uit Twente dat nog over is in de beker. Dat geeft wel aan dat Bon Boys bezig is aan een mooi avontuur. Na de overtuigende zege in de groepsfase, werden achtereenvolgens Victoria’28, AZSV 2 en KHC verslagen. Normaal gesproken worden bekerduels gezien als veredelde oefenwedstrijd, maar daar is nu in de achtste finale geen sprake meer van. Mocht Bon Boys winnen in Beuningen, dan is het nog maar één wedstrijd verwijderd van deelname aan het grote KNVB-toernooi. Inderdaad: dat toernooi met FC Twente, Ajax, PSV, Feyenoord en Spakenburg.

  Beuningse Boys is voor ons een onbekende tegenstander en dat geldt andersom uiteraard ook. De ploeg staat op dit moment tiende in de andere Tweede Klasse met onder meer Grol en Varsseveld. En die twee tegenstanders kennen we nog uit de poulefase, waarin beide teams werden verslagen.

  Net als Bon Boys maakte ook Beuningse Boys in de vorige ronde indruk door een eersteklasser uit te schakelen. Waar Bon Boys in Kampen won van KHC, stuntte Beuningse Boys door WSV met maar liefst 4-0 te verslaan. Afgelopen zondag won de ploeg in de competitie van Spero.

  De aftrap in Beuningen is om 20.00 uur en dat betekent dat we al vroeg weg moeten. Om 17.00 uur vertrekt de bus, met aan boord de selectie en onze trouwe vaste aanhang.