• Verscholen onder een muts zag de manager van Manchester United vanaf de zijkant dat het goed was. Erik ten Hag was zondag een geïnteresseerde toeschouwer bij Bon Boys. Z’n oude en eerste liefde won met 3-1 van Reutum en blijft daarmee koploper in de tweede klasse I.

  Hoe mooi is het dat je als de grote baas van één van de grootste clubs in de wereld gewoon ongestoord langs de lijn bij een potje amateurvoetbal kunt staan in de Veldmaat? Nergens in de wereld zou zoiets kunnen, maar als lid van Bon Boys kon Erik ten Hag zondag in alle rust oude herinneringen ophalen. Zonen van vaders waar hij mee opgroeide op De Greune spelen inmiddels in het eerste elftal. Zo gaat dat in de Veldmaat. 

  Wat de succesvolle coach voor rust zag, zal hem tevreden hebben gesteld. Na de pauze werd het spel gaandeweg wat rommeliger, al viel er op de overwinning niets af te dingen. 

  Bon Boys moest het zondag doen zonder de geschorste vrije verdediger Koen Somhorst en aanvalsleider Jeffrey Zijlstra. Jeffrey zien we voor de winterstop helaas niet meer terug binnen de lijnen. Hij liep twee weken geleden een ongelukkige duimbreuk op, nadat hij een bal op de training op het gewricht kreeg. Afgelopen vrijdag werd de spits geopereerd, waardoor hij weken in het gips zit. 

  Het mooie was: de jeugdige vervanger van Koen - Tristan van Rijn - deed het bij zijn eerste basisplaats meer dan prima. Met Stefan Overbeeke in de spits was Bon Boys zondag vanaf de eerste minuut de betere in het treffen met de verrassend goed presterende debutant. Al vroeg in de wedstrijd leverde een vlot uitgevoerde aanval de eerste grote kans op, maar de poging van Daan ten Dam van dichtbij ging hoog over. De openingstreffer was een kwestie van tijd, en die viel uiteindelijk na negentien minuten na uitstekend voorbereidend werk van Mika Beukert. De vrije verdediger stoomde op en behield het overzicht, waarna de goed spelende Dyon ten Vregelaar de 1-0 binnenschoot.

  Waar een mislukte voorzet van Reutum op de paal eindigde, omarmde Bon Boys bij eenzelfde soort actie wel het geluk. De bal van Daan leek bij de tweede paal een prooi voor de doelman te worden, maar tot ontzetting van alles en iedereen bij Reutum viel de bal in het doel: 2-0. Even later tikte de actie Stefan van dichtbij de 3-0 binnen en daarmee had Bon Boys de gewenste rappe, comfortabele voorsprong op zak. Ondanks de kou viel er door het aanvalsspel van de thuisploeg genoeg te genieten. Pas vlak voor rust dook Reutum een paar keer voor het doel van de thuisploeg op, maar dat gevaar werd in de kiem gesmoord.  

  In de eerste fase van de tweede helft gooide Bon Boys het tempo nog eens omhoog en eigenlijk kon de vierde treffer niet uitblijven. Helaas moest Martijn Richters het tot twee keer toe keer afleggen in het één-tegen-één-duel met de keeper van Reutum. Terwijl het elftal van Matthijs Blijham joeg op meer goals, viel opeens het doelpunt aan de andere kant. Een slechte breedtepass werd onderschept, waardoor het veld plots openlag: 3-1. Bon Boys was nog nauwelijks van de schrik bekomen of Reutum kreeg een minuut later na een vrije trap een enorme mogelijkheid. 

  Zo zie je maar hoe merkwaardig wedstrijden kunnen verlopen. Een uur lang was Bon Boys oppermachtig en leek een grote score in het verschiet te liggen, en binnen twee minuten had het ook zomaar weer spannend kunnen zijn. Die onverwachte tegentreffer deed wel iets met de thuisploeg. Bon Boys bleef wel de betere, maar het beste was eraf, het werd allemaal wat verkrampter en slordiger, al gaf de ploeg in het restant geen kans weg. Zelf kreeg Bon Boys via Milan Bultman en Stefan Overbeeke nog wel twee goede mogelijkheden, maar het bleef bij 3-1. 

  Dik verdiend, maar gezien het grote verschil in het eerste uur was die eindstand een te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Omdat ATC’65 met 2-0 won bij Schalkhaar is de strijd om de eerste periodetitel nog niet beslist. ATC moet het restant (tussenstand na 45 minuten 0-0) tegen SDC’12 nog voltooien en daarna wacht op donderdag 15 december waarschijnlijk de finale in Hengelo als wij naar ATC moeten. 

  Samenvatting van de wedstrijd: https://we.tl/t-ysAEU9TveX