• Bon Boys beleeft frustrerende avond in Wijhe
 • Het eerste elftal kende donderdag een teleurstellende avond in Wijhe. In een chaotische wedstrijd verspeelde de ploeg een 2-0 voorsprong en daardoor ook twee dure punten in de strijd om de titel: 2-2.  

  Alsof het puntenverlies nog niet vervelend genoeg was, raakte Bon Boys in de wedstrijd ook nog eens Tom Veldhuis en Youri Gersmann kwijt met blessures. Dat kwam er nog eens bij met het oog op de cruciale kraker van zondag bij koploper NEO. 

  Na de onnodige nederlagen bij Eilermark en Grol waren er nog wel wat aanknopingspunten te vinden, maar donderdagavond ging er teveel mis om ergens aanspraak op te hebben. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want na een minuut of 25 leidde Bon Boys dankzij treffers van Martijn Richters en Jeffrey Zijlstra comfortabel met 2-0. Niet dat Bon Boys denderde speelde, maar na de voorsprong had de ploeg wel de controle en kwam het nauwelijks in de problemen. Dat veranderde na de onverwachte 1-2 in de 35ste minuut, die viel op een moment dat Bon Boys door de blessure van Tom even met tien man speelde. 

  Met jeugdspeler Tom Wijlens voor Tom Veldhuis ging Bon Boys in eerste instantie op jacht naar een ruimere voorsprong. Meteen na rust zag Martijn Richters een schot net voorlangs gaan en even later had Stefan Overbeeke de 1-3 op de schoen, maar zijn inzet van dichtbij ging over. Stefan stond toen net in het veld voor Youri Gersmann. De rechterspits moest zich laten vervangen nadat hij van dichtbij een bal keihard op zijn oog kreeg, waardoor er een fikse bult verscheen.

  Dat ongelukkige moment paste helemaal in het beeld van de tweede helft, die voor Bon Boys frustrerend en chaotisch verliep. De ploeg verloor de controle en had geen greep op het gedreven spelende Wijhe dat de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. De thuisploeg speelde 3-5-2 en Bon Boys wist daar niet het goede antwoord op te vinden. Een kwartier voor tijd kreeg Wijhe loon naar werken, al was de strafschop die aan de treffer voorafging  omstreden: 2-2. Dat neemt niet weg dat Wijhe die gelijkmaker verdiende.

  Na die treffer ging het duel alle kanten op. Bon Boys probeerde de 2-3 te forceren, maar gaf daarbij zoveel ruimte weg dat de thuisploeg telkens naar hartenlust kon oversteken naar de overkant. Jeffrey was na een goede actie nog dichtbij de winnende treffer, maar hij strandde op de doelman. Het bleef uiteindelijk bij 2-2. Een teleurstellend resultaat na een teleurstellende wedstrijd, waarin teveel spelers niet het gebruikelijke niveau haalden. 

  Zaak is nu om de scherven snel bij elkaar te rapen, niet in paniek te raken en de hoofden weer fris te krijgen voor zondag. Omdat NEO ook met 2-2 gelijkspeelde - uit bij Grol - blijft de achterstand drie punten. De opdracht voor zondag is dan ook duidelijk: in elk geval niet verliezen, anders lijkt het kampioenschap beslist.