• Bon Boys 1 opent seizoen tegen Barbaros
 • Na ruim elf maanden van stilte, onzekerheid, twijfel, hoop en optimisme gaat het weer gebeuren voor het eerste elftal van Bon Boys. De ploeg van Rob Haveman wacht zondag dan eindelijk de aftrap van een nieuw seizoen. Tegenstander op De Greune is het ambitieuze Barbaros, met de oude bekenden Tayfun Hazir en Cuneyt Avsar.

  Ze zullen het overal zeggen, bij elke club, elke trainer, elke speler. Hoe het elftal er voor staat? Geen idee eigenlijk. Normaliter is het na een voorbereiding al gissen, maar nu , na ruim elf maanden geen competitievoetbal en twee seizoenen die niet afgemaakt zijn? Ook bij Bon Boys zijn er vraagtekens. De voorbereiding was zoals altijd bijna : wisselvallig. Soms goed, soms wat minder. Zo verliep ook het bekertoernooi, met een positieve uitschieter tegen Heino en een zwakke dag bij ATC’65. Maar wat zegt dat allemaal nu het echte werk gaat beginnen? Vorig jaar verloor Bon Boys een week voor de competitie kansloos van PH, twee weken later had de ploeg zes punten uit twee duels. Resultaten in de aanloop naar het seizoen zeggen nou eenmaal niets.

  Voor zo’n start zouden we dit seizoen uiteraard direct tekenen. Ten opzichte van het vorig seizoen zijn er bij Bon Boys een paar wisselingen geweest. Zo is Stefan Busschers na jarenlang trouwe dienst onder de lat gestopt en vertrok Tayfun Hazir naar de tegenstander van zondag Barbaros. Daar stond de terugkeer van Jens Keemers tegenover (hij studeerde de voorbije jaren in Amerika) en Erik Makkink (terug van Longa’30) . Uit de groep van vorig seizoen is Niels Oude Wesselink op dit moment weggevallen. De centrale verdediger, die een jaar geleden overkwam van Delden, kampt met een enkelblessure en is al tijden uit de roulatie.

  En verder zit er na vijf jaar Berthil ter Avest een nieuwe trainer op de bank: Rob Haveman uit Warnsveld. Verder gaat Bon Boys het dit seizoen doen met de bekende namen. Zoals elke club heeft Bon Boys ook bepaalde verwachtingen, maar de realiteit leert ons ook dat niemand weet hoe het allemaal gaat verlopen na bijna een jaar geen competitie.

  De tweede klasse J is in elk geval een prachtig affiche, met veel clubs uit de buurt.
  Hopelijk weet Bon Boys zich te midden van al die sterke tegenstanders op een goede manier te presenteren. Te beginnen zondag tegen Barbaros, dat de nodige spelers zag teugkeren op het oude nest en met de nodige ambities het seizoen binnenstapt. Kortom: Bon Boys moet meteen vol aan de bak en weet zondag rond de klok van 4 uur wat er wordt gevraagd dit seizoen.

  Omdat de toplaag van ons hoofdveld wordt vervangen, spelen we de openingswedstrijd van het seizoen op veld 4. Aftrap: 14.00 uur.