• BBZ2 start competitie met eenvoudige overwinning
  • Na drie oefenwedstrijden en drie bekerduels die alle zes winnend werden afgesloten, werd er eindelijk voor het eggie gespeeld. De eerste competitiewedstrijd die op het programma stond was uit naar Quick’20 in Oldenzaal.

    Helemaal in het nieuw gestoken door sponsor JBC Solutions, hoopt Koen van Wijk op net zoveel chemie op het veld als in de fabriek van de shirtsponsor. Net als de voorgaande wedstrijden schoot Bon Boys uit de startblokken en werden de Oldenzalers meteen onder druk gezet. Sjoerd Weijers onderschept de bal in de 3e minuut op eigen helft. Hij levert de bal in bij de steeds fitter wordende Jesper Gevelaar, die na een sterke individuele actie met een geweldige steekpass Roy Immeker alleen voor de keeper zet. De rechtsback van Quick krijgt er eerst nog een voet tussen, maar daardoor maakt hij het alleen nog maar makkelijker voor Immeker om zijn eerste doelpunt van deze competitie binnen te schieten. Daar waar Roy in de voorbereiding de bal nogal eens wild op de keeper schoot, plaatst hij hem nu beheerst in de lange hoek, waardoor de 0-1 op het scorebord komt. Bon Boys blijft daarna doorgaan met pressie op de bal waardoor Quick niet aan voetballen toe komt. In de tiende minuut probeert Quick ’20 het over de rechterkant, maar door goed ingrijpen van Marko Edens neemt Bon Boys het balbezit over. In de omschakeling zijn de mannen van van Wijk vaker gevaarlijk gebleken, zo ook nu. Marko geeft de bal in de loop mee aan Jordi van Ek. Roy, Tim, Coen en Jesper gaan diep, maar Jordi houdt zoals altijd het overzicht en ziet in zijn ooghoek de keeper iets voor zijn doel staan. Hij twijfelt niet en schiet de bal van zo’n 50 meter over de doelman in het doel, 0-2.
    Daarna krijgt Bon Boys een fikse tegenvaller te verwerken. Coen Seyger, die zijn kans op de rechtsbuiten positie met beide handen aangreep bij afwezigheid van Arthur en Chiem, wordt diep gestuurd en driegt alleen op de keeper af te gaan. Hij wordt echter onreglementair door twee spelers van Quick tegen het gras gewerkt, met een nare knieblessure als gevolg. Zijn vervanger Kay Borghuis kreeg voor rust nog een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar ondanks alle kansen gaan de mannen met een 0-2 stand gerust.

    De 2e helft begon zoals de 1e helft geëindigd was. Bon Boys bleef jagen op de 0-3 en in de 52e minuut was het dan eindelijk zo ver. Een scherp aangesneden corner van Jesper werd bij de eerste paal door Wouter Brummelhuis verlengd. Waarschijnlijk had Wouter veel gel in z’n haren, want de ogenschijnlijk eenvoudige bal van Wouter glipt bij de keeper door de handschoenen waardoor hij hem bijna in eigen doel verwerkt. Maar vlak voor de doellijn stond aanvoerder Martijn Schuur klaar om de bal het laatste zetje te geven zodat hij het doelpunt op naam kreeg. De ploeg van van Wijk bleef goed voetballen en creëerde een paar goede kansen, maar bij de afronding waren ze niet nauwkeurig genoeg. Na een uur spelen zette Jordi van Ek een een-tweetje op met de uit Australië teruggekomen Danieck van der Kolk. Nadat Jordi de bal terug kreeg binnen het strafschopgebied en af wilde drukken werd hij onderuit gehaald. De afspraak is dat de doelman de penalty mag nemen als het verschil drie doelpunten is, dus schreeuwde Martijn Schuur zijn doelman weer naar voren. Net als in de bekerwedstrijd benutte Wietse Golbach dit buitenkansje en stond de 0-4 op het bord. De 0-5 was de mooiste van de middag. Sjoerd Weijers zet de aanval op vanaf de rechterkant en na een aantal mooie combinatie komt Sjoerd alleen voor de keeper en is niet zelfzuchtig. Hij legt de bal breed op Kay Borghuis die hem eenvoudig in een leeg doel kan binnen werken. In de laatste minuut doet Quick nog iets om die hatelijke 0 van het scorebord te krijgen. Nadat Sjoerd de linksbuiten op de rand van de 16 vasthoud, wordt de daaropvolgende vrije trap in de bovenhoek gekruld en daardoor komt de eindstand op 1-5.
    Doordat Bon Boys in de 4e klasse met het grootste verschil heeft gewonnen staan ze bovenaan en beginnen ze de competitie sterk, maar één zwaluw maakt nog geen zomer...