• BBZ2 speelde vandaag voor Henny
 • Henny Vreeling was dan misschien niet actief bij de Bon Boys, maar van de huidige groep BBZ2 hebben er 13 een verleden bij vv Haaksbergen en dus met Henny.  Een minuut. Elke dag verstrijken er 1.440, vaak zonder dat we er echt erg in hebben. Maar vandaag om 17.15 uur op Sportpark de Greune was dit niet het geval. We stonden letterlijk even een minuut stil en onze gedachten gingen uit naar de ons zeer geliefde en recent ontvallen Henny. 

   

  Na de indrukwekkende en oorverdovende minuut stilte werd er afgetrapt door de Bon Boys en lieten ze gelijk zien wat de intentie van vandaag was, namelijk winnen met dubbele cijfers van PH. Binnen 5 minuten had het al 3-0 kunnen staan, maar de voorhoede had haar vizier nog scherp gesteld. Ook de verder goed fluitende scheidsrechter Patrick legde een handsbal van PH die ruim binnen de 16 gemaakt werd er buiten neer.  

   

  Na 9 minuten was het Roy Immeker die de ban brak. Met een droge knal in de lange hoek zet hij de 1-0 op het scorebord. De mannen van van Wijk hebben PH waar ze ze willen hebben, want de heren uit Almelo komen amper over de middellijn. Toch duurt het verdubbelen van de score nog 10 minuten. Martijn Schuur gaat bij standaardsituaties graag mee als luchtmacht en kopt de bal snoeihard tegen de touwen. Na de 2-0 bleven de rood-groenen verzorgd voetbal spelen en kansen creëren. Vaak was het de doelman van PH die een tegengoal kon voorkomen, maar onzorgvuldige afronding en het aluminium waren ook regelmatig een sta in de weg om verder uit te lopen. Voor rust wordt het nog wel 5-0 door doelpunten van Arthur Slot en topscorer Tim Vaanhold.

   

  Na rust verwacht je dan een gemakkelijke uitloop naar een monsterscore, maar Bon Boys loopt steeds verder achteruit in plaats van doordrukken. Vooral na de gele kaart voor Martijn Schuur en het spelen met tien man lijkt het toch nog even spannend te worden. Maar de sterk ingevallen Chiem Nijhuis heeft andere plannen. Na twee sterke acties zet hij de stand op 7-0. Martijn komt er dan weer in en scoort meteen zijn 2e van de middag, alleen wel in het verkeerde doel. Hij probeert een schot op doel weg te schieten, maar via z’n scheenbeschermer wordt de bal zo van richting veranderd dat hij z’n doelman passeert.

   

  Daarna pakt Bon Boys de draad weer op om die belofte van dubbele cijfers in te lossen. Dave Roelofs bekroond zijn goede wedstrijd met de 8-1 en mede dankzij de ontketende Arthur krijgt de wedstrijd het slot wat het verdiend. Het wordt namelijk nog 11-1. Martijn die zijn 3e van de middag maakt en Tom Siemerink pakt als echte spits nog twee goaltjes mee. 11-1 is een prima uitslag, maar in zowel de begin- als eindfase waren er zoveel kansen dat het dubbele aantal doelpunten ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.

   

  De volgende wedstrijd is op 24 oktober thuis tegen SC Enschede. Zij staan onderaan met 0 punten, 3 doelpunten voor en 17 tegen. Een mooie uitdaging om de score van vandaag te verbeteren, of ligt hier juist onderschatting op de loer...?